38

Een veilig gevoel in huis krijg je zo

Je hoort op het nieuws steeds meer over inbraken en diefstallen. Het onveiligheidsgevoel is de laatste jaren daarom sterk toegenomen bij de bevolking. Zelfs in je eigen huis gaat dat gevoel niet altijd weg, terwijl je huis je dat gevoel wel moet geven. Gelukkig lees je in dit artikel 4 handige tips om dat gevoel in je eigen huis toch terug te krijgen.

Plaats camera’s en bewegingsmelders

Een inbreker gaat het liefst ongestoord zijn gang, zonder gezien te worden. Dat je niet voortdurend thuis blijft om door de ramen te turen tot je iemand spot is volledig normaal. Dat wil echter niet zeggen dat de technologie je niet een handje kan helpen. Camerabeveiliging en het plaatsen van bewegingsmelders rondom je huis nemen die waakfunctie van je over. Camera’s schrikken de meeste inbrekers af, maar mocht er een inbreker zo gek zijn het toch te proberen heb jij mooi de beelden die mogelijk helpen om hem op te sporen.

Plaats gehard glas

Ramen zijn vaak de achillespees van een huis en vormen daarom vaak de ingang tot je huis voor een inbreker. Met name enkel glas is de droom van iedere inbreker. Het is daarom aan te raden om al het enkel glas dat nog in je huis zit, te vervangen voor gehard glas. Dit is glas is tot vijf keer sterker dan gewoon glas en breekt dus veel minder snel. Gehard glas zetten verkleind de kans dat inbrekers toch een poging wagen om binnen te komen.

Slot zonder sleutel

Bij auto’s is het inmiddels bijna standaard geworden, maar ook voor woningen is het ondertussen mogelijk. De voordeur open je niet meer met je sleutels, maar via een persoonlijke code, je vingerafdruk of je mobiele telefoon. Het is maar wat je zelf het liefst hebt. Hierdoor hoef je niet te vrezen dat je sleutels bij de verkeerde personen terechtkomen of dat het slot wordt geforceerd.

Laat niet merken dat je niet thuis bent

Het is een tip die ieder jaar tijdens de eindejaarsfeesten terug komt. Enkel en alleen maar omdat het een erg belangrijke is. Laat niet merken dat je niet thuis bent en geef dieven niet de gelegenheid om ongestoord hun gang te gaan. Er zijn tegenwoordig heel wat middelen die je hierbij kunnen helpen. Denk maar aan automatisch sluitende rolluiken of een tijdschakelaar die er voor zorgt dat er iedere avond een lampje in huis gaat branden. Ook kun je de radio of televisie laten aanstaan als je van huis bent of vragen aan je buren om een oogje in het zeil te houden.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply