21

6 redenen om een opzetzwembad te kopen

Het is nog lang geen zomer, maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet mogen dromen over de warme zonnestralen. Dit is juist het perfect moment om alvast na te denken over jouw zomertuin. Heb je al een comfortabele loungeset onder de overkapping staan waar je de zwoele avonden door kunt brengen? En ben je alvast voorbereid op de snikhete periode? Dit jaar mag een opzetzwembad absoluut niet ontbreken in jouw achtertuin! In dit artikel lees je 6 redenen om een opzetbad aan te schaffen.

1. Goedkoper dan inbouwzwembad

Een opzetzwembad is ten eerste een stuk goedkoper dan een inbouwzwembad. Je hebt de keuze uit verschillende prijsklassen, waardoor er altijd een betaalbare optie voor jou tussen zit. INTEX zwembaden zijn bijvoorbeeld een goede optie. Het merk heeft zowel goedkope opblaasbare zwembaden als hele luxe opzetzwembaden in het assortiment. Een opzetzwembad is daarnaast een stuk voordeliger als het gaat om de aanleg. Voor een inbouwzwembad moet er een groot gat gegraven worden en leidingwerk worden aangelegd. Vaak is het noodzakelijk om hier een specialist voor in te schakelen. Hierdoor kunnen de kosten flink oplopen.

2. Snel en gemakkelijk op te zetten

Opzetzwembaden zijn tegenwoordig heel gemakkelijk in gebruik en dus snel op te zetten. Bij de meeste modellen duurt het opzetten slechts een half uurtje!

3. Vrijwel overal te plaatsen

Een opzetzwembad kun je op vrijwel iedere plek in je tuin neerzetten. Bijvoorbeeld op het gras, een stenen terras of een zandondergrond. Het is wel belangrijk dat je gebruik maakt van een grondzeil. Lees altijd de tips en instructies door die in de handleiding van jouw nieuwe buitenbad staan.

4. Makkelijk te onderhouden

De meeste grote opzetzwembaden worden geleverd met een filterpomp. Deze pomp zorgt ervoor dat het water schoon blijft. Daarnaast is het verstandig om de pH-waarde en chloorwaarde van het water goed op peil te houden. Dit doe je door pH vloeistof en chloortabletten toe te voegen. Dit onderhoud is erg gemakkelijk en neemt weinig tijd in beslag.

5. Netjes op te bergen na de zomer

Een groot voordeel van een opzetzwembad is dat je het na de zomerperiode weer netjes op kunt bergen. Zo geniet je weer van de volledige ruimte in jouw achtertuin.

6. Keuze uit allerlei soorten en formaten

Opzetzwembaden zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Hierdoor is er een groot aanbod aan diverse soorten en formaten. Kijk maar eens naar het assortiment van ZwembadDealer.nl. Hier vind je niet alleen opzetzwembaden, maar ook opblaasbare jacuzzi’s en onderhoudsproducten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply