31

Garage opruimen en organiseren: wij helpen met deze tips

Heb je eindelijk alle moed bij elkaar geraapt en ga je de garage opruimen? De tips uit dit artikel helpen je hopelijk goed op weg. Eigenlijk kun je het onderstaande advies toepassen op allerlei ruimtes waar je spullen bewaart. Dus wil je een schuur organiseren of een berging opruimen? Lees dan ook meteen verder!

Tip 1. Koop een grote stellingkast

Het opruimen van de garage wordt een stuk eenvoudiger met een grote kast. Voor een kleine prijs kun je al een stevige en grote stellingkast kopen. Een dure wandkast met allerlei lades en deurtjes is namelijk overbodig. Je vult de open kast simpelweg met doorzichtige opbergboxen, draadmanden of andere bakken. Op deze manier kun je ook een kleine schuur opruimen of een chaotische berging organiseren.

Tip 2. Maak gebruik van de hoogte

In iedere opbergruimte moet je slim gebruik maken van de hoogte. Koop een zo hoog mogelijke kast of maak een handig systeem met haken en wandplanken. Soms kun je ook het plafond gebruiken. Bevestig bijvoorbeeld een frame aan het plafond waar je spullen in kunt schuiven. Dit is onder andere handig voor ladders, lang tuingereedschap en parasols.

Tip 3. Verdeel alle spullen in categorieën

De garage organiseren begint bij het maken van keuzes. Verdeel alle spullen in categorieën en bekijk per groep welke spullen je nog nodig hebt. Doe kapotte of overbodige items meteen weg. Na het sorteren kun je de spullen als groepje opruimen. Stop alles in dezelfde opbergbox en plak er eventueel een label op. Dit maakt het makkelijker om dingen terug te vinden.

Tip 4. Zorg voor genoeg loopruimte

Schuurtjes en garages staan vaak propvol met spullen. Zelfs als alles netjes is opgeborgen in dozen, kan het nog een grote chaos zijn. Geef de kasten en boxen daarom direct een logische plek. Zorg ervoor dat je altijd genoeg loopruimte hebt en overal eenvoudig bij kunt.

Tip 5. Let op de veiligheid

Bij het opruimen van de schuur of garage moet je ook denken aan de veiligheid. Berg gereedschap altijd goed op voor kinderen, laat geen losse spullen op de grond slingeren, zorg ervoor dat er geen scherpe voorwerpen uitsteken en let erop dat je niet eenvoudig je hoofd stoot. Daarnaast is het verstandig om een grote kast vast te maken aan een muur voor meer stevigheid. Zet dozen met zware spullen zo dicht mogelijk bij de grond en vooral niet op een gammel wandplankje. Hier kun je een hoop ongelukken mee voorkomen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply