Waar laat je al je spullen?

Heb jij meer spullen dan in je huis kwijt kan? Dat kan verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen betekent het dat je simpelweg eens flink kritisch moet opruimen en weggooien, terwijl je in ander gevallen misschien tijdelijke opslagruimte nodig hebt.

Meer spullen dan ruimte

Kom je tot de conclusie dat je meer spullen dan ruimte hebt, dan ga je eerst onderzoeken wat daarvan de reden is. Ben je verhuisd, en is je nieuwe woning kleiner dan je vorige? Of ben je misschien gaan samenwonen, en wonen jij en je partner nu samen in een huis, maar hebben jullie allebei alle spullen uit jullie oude huis meegenomen? Of heb je misschien gewoon al jarenlang niks weggegooid?

Het kan zijn dat je ruimtegebrek tijdelijk is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je tijdelijk in een kleinere woning woont, omdat je bestaande of nieuwe woning gerenoveerd of verbouwd wordt. In dat geval kan het een idee zijn om wat opslagruimte te huren en hier alle spullen in te plaatsen waar je gedurende deze periode wel zonder kan. Denk bijvoorbeeld aan winterkleding als het zomer is, of je kampeerspullen als je er toch niet op uit gaat. Ook andere spullen die je niet dagelijks gebruikt, maar wel wilt bewaren, kun je tijdelijk in zo’n opslag kwijt. Dit doen is zeker een aanrader: het maakt je tijdelijke verblijf in deze kleinere woning een stuk aangenamer. Wonen in een te vol huis, waar je overal struikelt over de spullen, is niet prettig en maakt de sfeer zeker niet beter. Door alles weg te halen dat je niet echt nodig hebt, maak je meer ruimte vrij om te bewegen, om te leven.

Meer spullen dan ruimte

Wat kan er weg?

Zit er aan jouw ruimtegebrek geen einddatum? Dan zit er niets anders op dan om eens heel kritisch te kijken naar alle spullen die zich in je huis bevinden. Zeer waarschijnlijk heb je echt niet alles nodig, en kan je vrij gemakkelijk extra ruimte creëren door wat weg te doen.

Neem de eerder geschetste situatie van twee partners die gaan samenwonen. De kans is groot dat zij allebei veel van hun meubels hebben meegenomen. Zonde om weg te gooien, toch? Dat extra bankstel komt vast nog wel eens van pas, en boekenkasten kun je ook nooit genoeg hebben.

Fout. Je hebt geen twee bankstellen nodig, en ook die extra boekenkast ga je, als je er te weinig ruimte voor hebt, nooit gebruiken. Ga samen eens goed door alle meubels die jullie gezamenlijk hebben, en bewaar precies genoeg om jullie gezamenlijke woning in te richten. De rest, die doe je weg. Doe je dat op een slimme manier, door ze te verkopen, dan houd je er nog een leuk bedrag aan over ook.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply