17

Dit zijn de vele voordelen van LED panelen (ten opzichte van TL verlichting)

Wellicht had je het al meegekregen, maar per september 2021 is er geen TL verlichting meer te koop. De productie en verkoop is namelijk volledig gestopt zodat we massaal voor het (veel betere) alternatief van LED verlichting zullen kiezen. De zogenoemde LED panelen zijn vooral voor kantoren en openbare ruimtes een perfect alternatief voor de ouderwetse TL buizen. Waarom? We leggen het je uit. 

Hier worden LED panelen voor gebruikt

Grote kans dat je niet als eerste denkt aan een LED paneel bij het uitkiezen van verlichting voor je huis. Dat is ook niet zo heel gek, want LED panelen worden voornamelijk gebruikt in kantoorruimtes, klaslokalen, vergaderruimtes, medische praktijken en andere openbare ruimtes of werkplekken. LED panelen zijn perfect om daglicht na te bootsen, zeker wanneer je kiest voor de kwalitatieve LED panelen van LedLampShopXL.

De voordelen van LED panelen

De voordelen van LED panelen

Maar waarom zou je dan voor LED panelen kiezen, als de huidige verlichting ook nog prima werkt? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken.

  • Energiezuinig. Ten eerste is LED verlichting natuurlijk extreem zuinig. Ja, zuiniger dan TL verlichting. Wanneer je je oude TL verlichting vervangt voor LED verlichting bespaar je namelijk maar liefst 75% op je energieverbruik.
  • LED panelen knipperen niet. Het fijne aan LED panelen, of LED verlichting in het algemeen, is dat het licht gewoon direct aan gaat. Zónder eerst nog een paar seconden te knipperen zoals je misschien wel gewend bent bij spaarlampen of TL verlichting. Bij LED panelen is dit dus niet het geval.
  • LED panelen gaan lang mee. Waar ouderwetse TL verlichting zo’n 12.000 uur kan branden, gaan LED panelen 30×120 zeker wel 35.000 uren mee. Zoals we al zeiden, een veel beter altnernatief op TL verlichting dus.
  • LED panelen kunnen tegen een stootje. TerwijlTL verlichting extreem kwetsbaar is en kwik vrijlaat wanneer het breekt, hoef je je daar bij LED panelen geen zorgen over te maken. Deze kunnen namelijk wel tegen een stootje en gaan helemaal niet snel kapot.
  • Ze passen perfect in systeemplafond. LED panelen worden dus voornamelijk in kantoren, praktijken en openbare ruimtes gebruikt. Stuk voor stuk ruimtes waar meestal ook systeemplafonds aanwezig zijn. Niet altijd even mooi, maar wel ontzettend praktisch. Vooral omdat LED panelen perfect in zo’n systeemplafond passen, waardoor je toch nog een heel strak resultaat krijgt. Daarnaast is het ook nog eens een eitje om aan te sluiten!  

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply