12

Een vleugje retro: webbing is terug van weggeweest!

Ben jij dol op een retro interieur? Dan hebben we goed nieuws: webbing is terug van weggeweest! Dit geweven materiaal kan op allerlei manieren worden toegepast en past bovendien bij verschillende woonstijlen. Door de natuurlijk look sluit het bijvoorbeeld goed aan op een Scandinavisch interieur, maar het zorgt ook voor een leuke retro twist in een moderne woning.

Wat is webbing?

Webbing is een benaming voor gevlochten riet of rotan. Je kunt het ook wel retro gaas noemen, aangezien dit de look goed omschrijft. Het materiaal is buigzaam en perfect om meubels mee te bekleden of woonaccessoires mee te maken. Webbing werd erg veel gebruikt in de jaren 60/70 en maakt nu weer een echte comeback!

Hoe gebruik je webbing voor een DIY?

Je kunt webbing op verschillende manieren vastmaken. Bevestig het met lijm, maak het vast met spijkertjes of met een nietpistool. Als je een bocht of ronde vorm wil maken met het vlechtwerk, moet je het materiaal eerst laten weken in water. Laat webbing ongeveer een half uurtje in het water liggen om het soepel te maken. Daarna kun je het nog gemakkelijker verwerken in jouw DIY project. Maak er bijvoorbeeld een toffe wandlamp mee of creëer een webbing hoofdbord voor achter je bed.

Dressoir of tv-meubel met webbing

Omdat je met webbing veel kanten op kunt, delen we nog een aantal toffe inspiratiebeelden. Om te beginnen dit lage tv-meubel in retro stijl. Door webbing slechts aan één kant te gebruiken en te kiezen voor hoge pootjes, krijgt het kastje een ‘luchtige’ uitstraling. Je kunt deze look ook toepassen op een ladekast of webbing nachtkastje.

Opbergkast webbing

Ook een hoge wandkast of garderobekast met webbing is een leuke toevoeging aan je interieur. Een webbingkast past super goed bij een bohemian inrichting met veel rotan en planten. Dit soort kastdeurtjes met webbing zijn bovendien gemakkelijk zelf te maken.

Webbing bijzettafel en relaxstoel

Het gevlochten gaas is flexibel en stevig tegelijkertijd, waardoor je het kunt gebruiken voor zitmeubelen. Combineer bijvoorbeeld een webbing relaxstoel met een bijpassend bijzettafeltje. Voor in de tuin kun je een vochtbestendige tuinstoel met webbing zitting aanschaffen.

Eetkamerstoel webbing

Houten eetkamerstoelen met webbing zitting sluiten naadloos aan op een retro interieur. Je kunt de eetkamer ook een speelse touch geven met een (zelfgemaakte) eetkamerbank met webbing bekleding.

Radiatorombouw webbing

De toepasmogelijkheden van webbing gaan verder dan meubelstukken. Gebruik het vlechtwerk bijvoorbeeld om je radiator mooi weg te werken, maak er een hoog kamerscherm van of knap er een oude tafellamp mee op.

Hoe laat jij webbing terugkomen in je interieur?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply