19

Hoe je je werkplek thuis kunt personaliseren

Een thuiswerkplek is saai, onpersoonlijk en enkel functioneel? Echt niet! Er zijn talloze manieren om van jouw home office een aangename plek te maken. Door een persoonlijke touch toe te voegen, kun je jouw werkprestaties zelfs verbeteren. Dit komt doordat je meer op je gemak bent en zo beter kunt focussen. Klinkt goed, toch? Wij geven je graag wat inspiratie om je eigen thuiskantoor te personaliseren.

Creëer een inspiratie wand

Maak een wand in je werkplek waar je al jouw inspiratie op kwijt kunt. Een magneetbord, prikbord, pegboard of metalen wandrek is hier ideaal voor. Wil je het echt groots aanpakken? Verf dan één muur met magneetverf of schoolbordverf. Op deze manier is er altijd een plekje voor nieuwe ideeën, inspirerende quotes of motiverende afbeeldingen.

Hang persoonlijke foto’s op

Er is bijna niets persoonlijker dan foto’s. Je kunt prima een paar eigen foto’s in de werkplek hangen. Word je graag omringd door foto’s van dierbare familieleden of haal je juist rust uit zelfgemaakte landschapsfoto’s?

Schaf leuke stationery aan

Schaf leuke stationery aan

Met leuke stationery maak je jouw thuiswerkplek een stuk persoonlijker. Daarnaast werkt het motiverend om toffe schrijfwaren, notitieblokjes, bureauleggers, weekplanners en andere kantoorartikelen binnen handbereik te hebben. Voor een extra professionele look kun je gepersonaliseerde schrijfblokken laten drukken. Bijvoorbeeld met het logo van je eigen bedrijf erop.

Besteed aandacht aan het kleurenpalet

Bedenk een mooi samenhangend kleurenpalet en pas deze toe in het thuiskantoor. Een werkplek hoeft echt niet saai en eentonig te zijn. Ga juist eens aan de slag met warme tinten voor een huiselijke look. Of koop toffe accessoires in pastelkleuren om het interieur helemaal eigen te maken.

Gebruik jouw favoriete kamerplanten

Gebruik jouw favoriete kamerplanten

Tegenwoordig kan geen enkel interieur meer zonder kamerplanten. Als je een paar favoriete planten hebt, is het tof om deze ook in je werkkamer neer te zetten. Het groen zorgt direct voor een gezellige sfeer en een persoonlijke touch.

Leg een vloerkleed in je thuiskantoor

In eerste instantie lijkt een vloerkleed vooral geschikt voor in de woonkamer. Maar het staat ook erg mooi in een thuiskantoor. Wees niet bang om te kiezen voor een groot kleed met een opvallende print. Op de bovenstaande afbeelding zie je een prachtig voorbeeld. Ondanks het uitgesproken interieur, oogt het geheel nog steeds rustig en professioneel. Het vormt een prima achtergrond voor jouw online meetings! Tegelijkertijd voel jij je erg op je gemak door de huiselijke look.

Hoe geef jij jouw werkplek een persoonlijke twist?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply