22

Waarom je een eiken tafel moet behandelen

Een tafel met een blad van eikenhout kan er prachtig uitzien. Wees je er wel van bewust dat een tafel van onbehandeld hout erg kwetsbaar is. Wordt er op de tafel geknoeid, dan blijf je kringen in de tafel zien. Zeker wanneer je bijvoorbeeld rode wijn knoeit, kan je de vlekken niet meer uit de tafel krijgen. Dat is natuurlijk zonde. Daarom moet je een eiken tafel behandelen, het liefst nog voordat je deze in gebruik neemt. Het is namelijk een kwestie van tijd voordat er op de tafel geknoeid wordt. Dat is bijna niet te vermijden, al doe je nog zo voorzichtig.

Een eiken tafel behandelen, hoe doe je dat?

Je eiken tafel behandelen is dus niet onverstandig. Zo voorkom je dat je per ongeluk schade toebrengt aan je tafel. Alleen hoe werkt het behandelen van een eiken tafelblad precies? Dit is gelukkig allesbehalve moeilijk. Dat doe je namelijk met speciale meubelolie eiken. Die olie kun je aanbrengen met bijvoorbeeld een kwast. Vaak gebruikt men verschillende lagen olie om de tafel mee te beschermen. Een laag moet eerst droog zijn voordat je een volgende laag kunt aanbrengen. Hoe je een eiken tafelblad behandelen moet, is ook afhankelijk van welke olie je precies koopt.

Osmo Nederland heeft producten die het tafelblad uitstekend beschermen tegen zowel vlekken als krassen. Wil je jouw tafel behandelen met de producten van Osmo? Dan kun je de olie zowel aanbrengen met een doek als met een kwast/roller. Wanneer je een roller gebruikt, raadt men twee dunne lagen aan. Indien je een doek gebruikt, is het aan te raden om drie tot vier lagen te gebruiken. We raden je aan om altijd de gebruiksaanwijzing te lezen van het middel waarmee je de eiken tafel wilt behandelen.

Ga goed na welke kleur je wilt

Ga goed na welke kleur je wilt

Voordat je meubelolie koopt, is het belangrijk om even na te gaan welke kleur je wilt. Er zijn transparante varianten, maar ook olien die de tafel van kleur zullen veranderen. Het zou zonde zijn als je per ongeluk de verkeerde olie gebruikt. Ga dus goed voor jezelf na welke kleur je mooi vindt en zorg ervoor dat je de juiste kleur bestelt.

Wat doe je na het behandelen van de tafel?

Heb je het eiken tafelblad behandeld met een olie van bijvoorbeeld Osmo? Dan moet je wachten tot de laatste laag olie is opgedroogd. Zodra de laag helemaal droog is, kun je de tafel in principe weer gewoon gebruiken. De tafel is nu beschermd tegen krassen en vloeistoffen. Dat betekent dat je de tafel ook weer normaal kunt gebruiken. Wie zit er nu te wachten op een eettafel waar je absoluut niet op mag knoeien? Door je eiken tafel te behandelen, behoud je een tafel met de prachtige uitstraling van eikenhout, maar hoef je niet bang te zijn voor krassen of vlekken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply