49

een raamtekening met een stift

raamtekening

een mooie droedel of tekening voor op je raam

Als je last hebt van inkijk in je woonkamer, maak dan eens een raamtekening met een stift op het raam.. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig window-markers of raamstiften kopen. Dit is eigenlijk een ouderwets krijtje, maar dan in de vorm van een marker of stift. Met een droge of een natte lap kun je de tekening of de tekst er zo af halen. Dat is ook makkelijk tijdens het tekenen, want je wrijft de lijntjes zo weg…

Het is heel eenvoudig en je kunt het makkelijk zelf doen…

Je hebt nodig:
een raamstift
een potlood, gum
papier
washitape
keukenrol/tissues

Zo doe je het:
1. Leg alles klaar.
2. Pak een paar a4-tjes en teken of droedel wat je leuk vindt. Iets dat bij jouw interieur past.
3. Bepaal tot hoe hoog je tekening moet komen op het raam vanwege de inkijk. Zet een (denkbeeldige) streep, deze streep kun je aan het einde van de klus zo weer uitvegen.
4. Plak de tekening achter het raam of teken het uit de losse pols op je raam na. Je kunt het inkleuren, of met patronen inkleuren. Ook kun je delen uitwissen of je kun in een ingekleurd deel later iets wegkrassen. Dan moet je het eerst het ingekleurde deel laten drogen en dan kun je met dezelfde stift of een wattenstaafje het weghalen.

Als je de tekening zat bent of je ramen zijn vies, dan kun je gewoon je ramen lappen en kun je opnieuw beginnen. Zo heb je iedere keer weer een andere uitstraling op je raam!

ontwerpen van krijtstifttekeningen

Wil jij ook eens je ramen versieren met een herfst, sint, kerst, verjaardagen of geboorte tekening? Of wil je gewoon zomaar een mooie tekening of een quote op je deur of raam… Dan kun je leuke ontwerpen van krijtstifttekeningen vinden in de webshop vanĀ  het blog Badschuim. Je kunt de ontwerpen downloaden, uitprinten en vervolgens ze thuis op je raam thuis tekenen. Succes!

raamtekening

een tekening voor op je raam

droedelen

een vogel droedel op het raam

droedel

een takkendroedel

Ook kun je mijn kerstdroedel van vorig jaar op mijn raam bekijken of de variant met uiltjes…

raamtekening

een raamtekening voor kerst

Show Comments

6 Comments

  1. Sandra 24 juni 2014
    • Petra van Breda 24 juni 2014
  2. muurstickers kopen 16 oktober 2014

Leave a Reply