36

DIY: Maak een kerstkrans met gedroogde hortensia’s

Het is nooit te vroeg voor kerstdecoratie. Zolang je de echte kerstballen en kerstmannetjes nog even achterwegen laat, kun je nu al aan de slag met een kerstkrans. Deze kun je aan de voordeur hangen of ergens in huis gebruiken als accessoire. Vandaag vertellen we stap voor stap hoe je deze Do It Yourself kunt uitvoeren!

Een kerstkrans maken: wat heb je nodig?

Omdat Sinterklaas nog in het land is, hebben we een neutrale variant van een kerstkrans uitgekozen. Om dit zelf te maken heb je de volgende spullen nodig:

  • Basis krans (bijvoorbeeld een kant-en-klare van stro)
  • Stevig mos
  • Gedroogde hortensia’s
  • Sierappeltjes en steranijs (of andere spullen als extra decoratie)
  • Groen ijzerdraad/binddraad
  • Kniptang
  • Schaar
  • Lijmpistool of secondelijm

Stap 1: Maak het mos vast

Scheur het mos in een paar kleinere stukken. Deze ga je met het groene draad vastmaken aan de basiskrans. Zo’n strokrans kun je helemaal zelf maken met touw, maar je kunt het ook gewoon in de winkel kopen. Leg een stukje mos op de krans en draai het ijzerdraad er een aantal keer omheen. Probeer dit draad zo min mogelijk te laten opvallen.

Stap 2: Maak de gedroogde hortensia’s vast

Maak naast het stukje mos een paar gedroogde hortensia’s vast. Draai het ijzerdraad er stevig omheen, maar wees wel voorzichtig. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat alle bloembladeren er meteen vanaf vallen. Pak daarna weer een stuk mos en maak het om en om vast aan de krans. Doe dit totdat je geen stro meer kunt zien.

Stap 3: Kijk of alles goed vast zit

Bekijk of er geen gaten tussen het mos en de hortensia’s zitten. Voel daarna of alles goed vast zit. Dit doe je door voorzichtig de krans te schudden. Tip: je hoeft de achterkant van de krans niet helemaal te bedekken. Dit hangt tegen de deur of een muur, dus je ziet het toch niet. Hierdoor bespaar je weer materiaal en geld.

Stap 4: Decoreer de kerstkrans

Het is tijd voor de finishing touch. Maak de kerstkrans nu helemaal af met extra decoratie. Plak bijvoorbeeld rode sierappeltjes en steranijs vast met hete lijm. Een lijmpistool is ontzettend handig, maar wel gevaarlijk voor kinderen. Let hier dus op als je samen met je kind, buurmeisje of neefje aan de slag gaat. Heb je geen lijmpistool in huis? Dan kun je ook secondelijm gebruiken. Laat de lijm vervolgens even drogen en hang de krans op. Laat de gezellige kerstdagen maar komen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply