32

#christmas countdown dag 17: kerstraam en krijtstiften

krijtstiften

kerstuilen op het raam..

In aanloop naar kerst versieren we ook vaak ons raam. We hangen er kerststerren voor, zetten er mooie kerstplanten neer en spuiten een beetje sneeuw. Dat is allemaal heel gezellig en verhoogd de kerstvreugde, ik ben helemaal voor en doe er ook aan mee…

Sinds een jaar heb ik geen raamfolie meer op mijn raam tegen de inkijk. Ik teken daarom nu om de paar weken iets nieuws op mijn raam met krijtstiften. Vorig jaar begon ik dit traject met een eenvoudige tekening met de kerstdagen, daarna maak ik steeds nieuwe versies. Deze maand ben ik inspiratie gaan verzamelen voor mijn nieuwe kerstraam.

stappenplan voor krijtstiften

Wil jij ook een krijttekening op je raam maken, dan kun je het volgende stappenplan volgen:
1. Zoek inspiratie door een goed zoekwoord in te typen bij google of pinterst. Print uit en maak een collage van de mooiste beelden.
2. Leg de spullen klaar om op het raam te tekenen, zoals: een krijtstift van uni posca, een keukenpapiertje en een nat doekje.
3. Verdeel het raam in delen en maak een grove schets van de verdeling.
4. Ga aan de slag. Heb je een fout gemaakt, veeg het direct weg met je vinger of het keukenpapiertje. Wrijf het na met een droog papiertje. Als je een nat papiertje gebruikt, maak het dan goed droog voor je verder tekent. De krijt gaat namelijk anders uitvloeien.

ontwerpen van krijtstifttekeningen

Wil jij ook eens je ramen versieren met een herfst, sint, kerst, verjaardagen of geboorte tekening. Of wil je gewoon zomaar een mooie tekening of een quote… Dan kun je leuke ontwerpen van tekeningen vinden in de webshop van krijtstifttekening.nl. Je kunt de ontwerpen downloaden, uitprinten en vervolgens ze thuis op je raam thuis tekenen. Succes!

raamtekening

een raamtekening voor kerst

krijtstiften

krijtstiften

krijtstiften

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply