30

Een opgeruimde en georganiseerde keuken: zo doe je dat

Een opgeruimde keuken: we willen het allemaal, maar toch komt het er vaak niet van. Dit komt waarschijnlijk omdat je nog geen goed systeem hebt gevonden. Er zijn een aantal handige manieren die het opruimen én het opgeruimd houden van de keuken een stuk eenvoudiger maken. Ben je benieuwd hoe jij de keuken weer overzichtelijk kunt maken? Wij delen de beste tips!

Tip 1: Geef alles een vaste plek

De belangrijkste tip voor een nette en overzichtelijke keuken is om alles een vaste plek te geven. Pak het groots aan, haal alle kasten leeg en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Vervolgens verdeel je alle spullen in categorieën. Zet de pannen bij de pannen, verzamel alle kruidenpotjes en raap de rondslingerende snijplanken bij elkaar. Daarna kun je opnieuw de keuken inrichten en alles op een logische plek opbergen.

Tip 2: Maak gebruik van manden en organizers

Keukenkasten praktisch inrichten doe je met manden en bakjes. Gooi de spullen niet zomaar in een kast, maar zet het op een logische plek in een mand. Het voordeel hiervan is dat alles van dezelfde categorie bij elkaar blijft. Het is bovendien een stuk makkelijker om een compleet mandje uit de bovenste kast te pakken dan een product dat ergens achterin verstopt is. Voor een overzichtelijke keukenlade gebruik je een organizer of losse tussenschotten. Zo gaat het bestek nooit meer door elkaar!

Tip 3: Vervang plastic en kartonnen verpakkingen voor glazen potten

Standaard verpakkingen uit de winkel nemen vaak veel ruimte in. Het ziet er ook erg onoverzichtelijk uit als er allemaal zakken, doosjes en onnodige plastic verpakkingen bij elkaar liggen. Het is daarom veel handiger om bepaalde producten te bewaren in een glazen pot. Denk aan rijst, pasta, noten, meel en suiker. Op deze manier kun je in een oogopslag zien hoeveel er nog op voorraad is. Het staat zelfs leuk op het aanrecht! Voor het milieu is het natuurlijk ook een stuk beter om zo min mogelijk plastic verpakkingen te kopen.

Tip 4: Maak gebruik van de muur

Je kunt een smalle keuken of kleine keuken praktisch inrichten door optimaal gebruik te maken van de ruimte. Hierbij wordt de muur vaak vergeten! Toch is dit een ideale plek om meer opbergruimte te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een paar wandplanken ophangen of een rek met haken aan de muur bevestigen. Als je alle spullen op een nette manier opbergt/ophangt, ziet dit er heel georganiseerd uit. De onderstaande afbeelding is een perfect voorbeeld!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply