17

Klein appartement inrichten: 6 handige tips

Woon je in een klein appartement en vind je het lastig om de ruimtes in te richten? Wij helpen je graag op weg met 6 handige tips. Met het advies uit dit artikel laat je het appartement niet alleen groter lijken, maar bespaar je ook daadwerkelijk ruimte. Bovendien lees je een paar tips om het interieur tegelijkertijd een gezellige sfeer te geven.

Tip 1. Maak gebruik van lichte kleuren

Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken en lichte kleuren maken juist optisch groter. In een klein appartement is het dus slim om vooral lichte tinten te gebruiken. Maak van tevoren een kleurenpalet waar je tijdens het uitzoeken van muurverf en meubels op terug kunt vallen. Natuurlijk hoeft niet alles spierwit te worden. Kleurrijke accenten of natuurlijke materialen zijn een prima toevoeging. Zo lang de basis van het interieur maar een frisse, lichte uitstraling heeft.

Tip 2. Koop multifunctionele meubels

In een klein appartement of kleine studentenkamer is het de moeite waard om op zoek te gaan naar multifunctionele meubels. Van uitschuifbare tafels tot een poef die je ook kunt gebruiken als salontafel. Daarnaast kun je in plaats van een normaal bankstel een slaapbank kopen. Ideaal als je maar één slaapkamer hebt, maar wel logees over de vloer krijgt. En stiekem is het ook heerlijk om tijdens een filmavondje de bank om te toveren tot een knus bed.

Tip 3. Kies meubels met een compact design

Let bij het uitzoeken van nieuwe meubels altijd goed op het design. Hoe minder ruimte het in beslag neemt, hoe beter. Deze 2-Zits Slaapbank Comfy heeft bijvoorbeeld een comfortabel formaat, maar neemt door de smalle armleuningen heel weinig ruimte in beslag.

Tip 4. Maak slim gebruik van vloerkleden

Maak slim gebruik van vloerkleden

Wil je een duidelijk onderscheid maken tussen verschillende ruimtes? Maak dan geen gebruik van kamerschermen, maar van vloerkleden. Hiermee geef je duidelijk de zithoek aan, maar verlies je geen ruimte. Een vloerkleed brengt tegelijkertijd een hele gezellige sfeer in huis!

Tip 5. Ga de hoogte in

Vergeet niet om optimaal gebruik te maken van de hoogte. Schaf extra hoge kasten aan en hang wandplanken op voor meer opbergruimte of ter decoratie. Wil je meer groen in je kleine appartement, maar de looproute niet belemmeren? Hang dan een aantal planten aan het plafond door middel van een plantenhanger.

Tip 6. Zorg voor voldoende daglicht

Zorg er tot slot voor dat er voldoende daglicht aanwezig is. Dit laat een kleine woning direct veel groter lijken. Kies raamdecoratie waar je de lichtinval mee kunt regelen en maak in de donkere periode gebruik van verlichting met een heldere lichtkleur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply