DIY: Recycle je plastic flessen tot plantenbak of mini moestuin

Wil je gebruikte plastic flessen recyclen tot iets leuks én bruikbaars? Dan hebben we een tof Do It Yourself idee voor jou! We laten je zien hoe eenvoudig het is om een plastic flessen plantenbak te maken. Deze kun je ook prima gebruiken als mini moestuin of om je verse kruiden in te laten groeien. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Plantenbak maken van plastic flessen: wat heb je nodig?

  • Stevige plastic pet flessen
  • Schaar
  • Mes
  • Potgrond
  • Water
  • Kleine planten, kruiden, stekjes of zaadjes
  • Optioneel: touw, ijzerdraad of tie wraps om de plastic fles op te hangen

Stap 1: Knip een opening in de fles

Pak er een stevige pet fles bij en knip een opening aan de bovenkant. Gebruik een scherp mesje om een begin te maken. Knip een smal en langwerpig gat zoals je ziet op de bovenstaande afbeelding. Knip je het gat te groot en te breed? Dan is er minder ruimte voor potgrond en zal de fles veel minder stevig zijn. Let hier dus goed op.

Stap 2: Doe potgrond in de plastic fles

Vervolgens doe je een laagje potgrond in de plastic fles. Bedenk van tevoren welk soort plant je erin gaat doen, zodat je hier het juiste potgrond voor kunt kopen. Sommige plantensoorten hebben namelijk een andere voorkeur voor grond. Je kunt er natuurlijk ook ander materiaal of extra mest in stoppen.

Stap 3: Maak de aarde vochtig

Maak een klein kuiltje en stop de planten of zaadjes in de aarde. Daarna maak je de grond vochtig met water. Nu ben je helemaal klaar met de basis!

Hieronder staan nog een aantal voorbeelden hoe en waar je de plastic flessen op kunt hangen. Het is een super leuke manier van plastic recycling waarmee je de tuin kunt versieren!

Maak een hele wand vol met plastic flessen als plantenbak. Je kunt het eenvoudig bevestigen aan een stuk gaas met een paar tie wraps. IJzerdraad of touw werkt natuurlijk ook goed.

Voor een vrolijk effect geef je de pet flessen ook nog een kleurtje. Doe dit met stift of verf. Dit is een heel leuk knutselwerkje voor (kleine) kinderen.

Kies voor een opvallende of mooie plastic fles voor een tof resultaat. Deze blauwe variant ziet er heel modern uit!

Of zet een aantal pet flessen op een rijtje om zo een mini moestuin te creëren. Dit kan buiten in de tuin, maar ook in de keuken of in de vensterbank.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply