42

4 tips om je huis een stukje persoonlijker te maken

“Wat ziet jouw inrichting er gaaf uit!” is een opmerking die je graag wilt horen. Het is fijn als je moeite op prijs wordt gesteld en als blijkbaar zichtbaar is wat je er allemaal voor doet om alles in balans te krijgen. Het is dan ook extra jammer dat we tegenwoordig zien dat de meeste interieurs wel mooi zijn, maar niets persoonlijks meer hebben. Oke, de tijd van honderden (verschillende) fotolijstjes op het dressoir is wel voorbij, maar het is jammer om dan alles maar weg te doen. Je kunt tenslotte ook op een smaakvolle manier je inrichting persoonlijk maken. Is jouw inrichting wel mooi, maar een ietsje te neutraal? Met deze 4 tips kun je je huis een stukje persoonlijker maken.

1. Foto op een spiegel laten drukken

Het is heel bijzonder om een foto af te laten drukken op een spiegel. Dit geeft de foto namelijk een apart effect. Het is tegelijkertijd natuurlijk nuttig, want je kunt de spiegel nog gewoon gebruiken. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een kleine fotospiegel in de hal te hangen. Ook in de badkamer is een fotospiegel erg leuk en het heeft een grappig effect. Je kunt in principe elke foto laten afdrukken op een spiegel, maar het moet wel een foto met vrij duidelijke lijnen zijn.

2. Herinnering op hout of plexiglas

Veel mensen hangen in de woonkamer een eyecatcher aan de muur. Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard schilderij of plaat. Maar het is ook erg mooi om voor een persoonlijke foto te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vakantie, een foto van je huwelijk of misschien van een dierbaar familielid. Deze foto kun je prachtig laten afdrukken op hout of plexiglas. Zo creëer je een bijzondere uitstraling die goed past in je interieur.

3. Fotobehang aan de muur

Fotobehang is net even wat grootser dan een foto op een spiegel of op hout. Je kiest bij fotobehang eigenlijk nooit voor een foto van een gezicht. Natuurfoto’s zijn hier bij uitstek geschikt voor. Het voordeel van fotobehang is, dat het meteen een bepaalde sfeer in de ruimte oproept. Bovendien is het een fotobehang dat helemaal persoonlijk is en voor jou een bepaalde betekenis draagt. Bijvoorbeeld omdat je in die omgeving op vakantie bent geweest of omdat je gewoon dol bent op een bepaald uitzicht.

4. Bedrukt textiel in huis

Je kunt van alles en nog wat laten bedrukken voor een persoonlijker uitstraling. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bedrukken van je kussensloop met een foto of tekst? Ook ander textiel kan bedruk worden, zoals kleding, handdoeken en knuffeldieren. Zo zet je op een subtiele manier een mooie herinnering neer die altijd op de achtergrond aanwezig is. Dat is ook bijvoorbeeld handig om in de keuken of de slaapkamer een wat persoonlijkere uitstraling te creëeren.

Deze vier ideeën zijn vrij eenvoudige en praktische manieren om je interieur persoonlijker te maken. Zo is jouw inrichting niet alleen op een neutrale manier mooi en stijlvol, maar wordt het ook echt eigen. Je kunt al je drukwerk van foto’s en teksten zelf doen bij Drukland. Je mag hier zelf je foto’s aanleveren en je kunt elk product volledig op maat bestellen. Zo wordt jouw huis toch een stukje persoonlijker!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply