41

De mooiste tafels voor een landelijk interieur

Een landelijk interieur is warm en huiselijk. De juiste meubels zijn hierbij erg belangrijk om de stijl te laten spreken. En de eettafel is een onmisbaar onderdeel hiervan! Het mag een centraal punt van de ruimte worden. Robuust en natuurlijk zijn de steekwoorden die je in je achterhoofd moet houden.

Eiken tafel

De meest klassieke keuze is een grote eiken tafel. Eentje waar het hele gezin aan kan eten, maar waar ook allerlei andere activiteiten kunnen plaatsvinden. Een stevige tafel met een stoere look. Dit kan zowel in een moderne en strakke versie als in een zachtere variant. Over het algemeen zijn eiken tafels erg tijdloos en een hele goede investering voor in je landelijke woning.

Kloostertafel

Een kloostertafel is weer een aparte categorie onder de tafels. Ze worden gemaakt van eikenhout, maar ook van teakhout. Het zijn stevige tafels met een extra balk aan de onderkant. Hierdoor blijft het altijd goed op z’n plek staan en zullen de poten niet verbuigen. Er zijn ook kloostertafels zonder balkconstructie, maar met hele dikke poten voor de stevigheid. Het is de perfecte tafel voor in een grote woonkeuken, maar ook geschikt voor een landelijke vergaderzaal. Er zijn zowel ovale als rechthoekige exemplaren te koop.

Romantische eettafel

Voor een zachte en vrouwelijke touch voeg je een romantische eettafel toe aan je interieur. De ronde vormen brengen meer gezelligheid in de ruimte. Vaak zijn deze tafels ook in tweedehands- en vintagewinkels te vinden. DIY tip: Schilder de eettafel zelf in een donkere kleur om het toch nog wat stoerder te maken.

Steigerhouten tafel

Een tafel van steigerhout heeft veel karakter. Het natuurlijke materiaal past heel goed bij de landelijke sfeer. Ga voor een tafel met dikke poten voor een stoer uiterlijk. Het is ook leuk om hier een bijpassend bankje bij te kopen. Deze kun je makkelijk tegen een muur aan zetten. Hiermee bespaar je veel ruimte en creëer je een gaaf geheel. Mag het wat minder stoer en robuust? Kies dan een ronde steigerhouten tafel!

Zelfgemaakte tafel

Ben je een beetje handig? Veel van de bovenstaande opties zijn ook prima zelf te maken! Ga hout recyclen of pimp een oud meubelstuk weer helemaal op. Misschien zit er wel een kringloopwinkel in de buurt waar je goedkoop materiaal kunt kopen. Of koop een oude tafel die wel een likje verf kan gebruiken. Hiermee haal je een uniek stuk in huis en kun je ook nog eens geld besparen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply