Frisse kleuraccenten aanbrengen in huis

Met de zomer in aantocht wordt het tijd voor wat nieuwe frisse tinten. De winter wordt meestal gekenmerkt door warme kleuren en een knusse stijl. Die kan echter in de zomer veel te benauwend worden. Zeker als de zon weer wat vaker tevoorschijn komt en de temperatuur oploopt, zoeken we een nieuwe balans. Je voelt je veel vrolijker als je frisse kleuraccenten in huis hebt.

Vrolijke vaasjes met (verse) bloemen

Bloemen horen helemaal bij de zomer. Je kunt ze in een glazen vaas zetten, maar het is nog veel vrolijker als je kiest voor vaasjes met frisse kleuren. Ga voor opvallende decoratieve vaasjes die een duidelijk statement maken. Bij voorkeur zet je er geen hele bos bloemen in, maar kies je voor slecht enkele bloeiers. Je kunt bijvoorbeeld gerust af en toe even een paar bloemen uit je tuin snijden en in het vaasje zetten. Zo krijg je heerlijke frisse accenten in huis en wordt het meteen gezellig en zomers. Ook kamerplanten mag je niet vergeten in huis. Ze brengen een gezellige kleur én ze zijn gezond!

Frisse kleuren vaasje

Woondekentjes en kussens

Kruip jij ook in de zomer het liefst met een dekentje op de bank? Geen probleem! Kies gewoon voor een aantal luchtige zomerse woondekentjes als decoratie. Je vindt ze bij de moderne Home artikelen van Esprit. Samen met gezellige kussentjes met de mooiste prints. Kies voor een vrolijk zomers design en stop je wollige zachte winterkussentjes weg. Die kunnen in het najaar weer terugkomen voor een warme woonstijl. Nu kies je juist voor kleur, frisheid en een strakke look. Zo kun je heerlijk genieten van je comfort, terwijl de hele look van je huis toch een stuk frisser wordt.

Woondekentje en kussen

Frisse details in huis

Je hoeft niet perse je muren te verven of andere grootse dingen te doen om de sfeer te veranderen. Denk bijvoorbeeld ook eens na over de details van je inrichting. Veel mensen vergeten dat de details juist de sfeer bepalen. Kies voor details in frisse kleuren, zoals zeegroen, magenta of lila. Het is goed om ook ‘out of the box’ te denken. Zo kunnen kledingstukken ook prima dienen als vrolijke decoratie, terwijl je ze ook gewoon kunt gebruiken.

Kleding als accessoire

Nieuw textiel in elke ruimte

We hebben ongemerkt ontzettend veel textiel in huis. Denk bijvoorbeeld aan tafelkleden, handdoeken, gastendoekjes en ga zo maar door. Je kunt het textiel in huis aanpassen op de seizoenen. Zo zijn er veel mensen die in de winter gebruikmaken van donkere, warme tinten. Deze passen niet zo goed bij een zomers interieur, dus worden ze in het voorjaar vervangen. De winterse tinten komen een seizoen op zolder te liggen en worden in het najaar weer tevoorschijn gehaald. De frisse kleuren van het textiel in huis, doen veel meer dan je denkt. Frisse kleuren hebben veel invloed op je humeur en emoties.

Fris textiel tafelkleed

Het huis weer inrichten voor de zomer maakt dat je je meteen al vrolijk gaat voelen. De kleuren die in het najaar zo warm en gezellig zijn, worden aan het eind van de winter juist benauwend. Tijd om over te stappen op de voorjaars- en zomertinten. Ben je klaar in huis? Dan kun je je tuin gaan klaarmaken voor de zomer. Ook daar zal vast nog wat moeten gebeuren voordat je ervan kunt genieten. Een tip: doe dit soort klusjes al vroeg in het seizoen, zodat je op warme dagen meteen kunt gaan relaxen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply