39

Tips voor het luxe inrichten van de badkamer

De badkamer is een belangrijke plek in je huis. Je kunt er helemaal tot rust komen en jezelf even terugtrekken van de drukte. Het ontspannen lukt natuurlijk nog beter als de badkamer luxe aanvoelt. In dit artikel geven we een aantal tips voor het luxueus inrichten van je badkamer.

Laat de badkamer ruimtelijk lijken

Een luxe badkamer moet ruimtelijk zijn en ruimtelijk ogen. Dit doe je door te kiezen voor lichte kleuren en strakke lijnen. Geef de muren en de vloer een witte, grijze of andere neutrale kleur en denk goed na over de inrichting. Laat liever wat extra ruimte vrij dan dat je de hele badkamer volpropt met spullen en meubels. Soms is er dus geen ruimte voor een groot bad én een luxe douche.

Creëer een rustgevende sfeer

De sfeer van de badkamer wordt bepaald door het kleurgebruik, de meubels en de verlichting. Investeer daarom ook in goede badkamerverlichting. Kies voor lampen met een warmte tint en zacht licht. Je kunt ook kiezen voor dimbare sfeerverlichting. Check van tevoren altijd of de lamp geschikt is voor een vochtige ruimte.

Kies voor design badkamermeubels

Een luxe badkamer is niet compleet zonder design meubels. Kies voor mooie strakke ontwerpen die zowel praktisch als trendy zijn. Denk bijvoorbeeld aan een dubbele wastafel of een badkamerkast met verlichting. Kijk eens op de website van badkamerdepot: luxe badkamermeubels koop je bij ons!

Koop een luxe regendouche

Wat is er fijner dan een ruime inloopdouche met een regendouche, meerdere stralen en infraroodlicht? Het licht stimuleert de bloedsomloop en de verschillende waterstralen werken als een massage voor je lichaam. Dat is pas ontspannen! Plaats een grote glazen wand om de douche ook een prachtige uitstraling te geven.

Zorg voor genoeg opbergruimte

In een luxe badkamer is er geen behoefte aan rommel. Zorg er daarom voor dat er genoeg opbergruimte aanwezig is. Laat een kast op maat maken of koop een extra badkamermeubel. Hier kun je alle onnodige spullen in opbergen zodat het niet meer in het zicht staat. De ‘kale’ plekken kun je vullen met minimalistische decoratie en mooie accessoires.

Laat een vrijstaand bad plaatsen

Heb je genoeg ruimte voor een ligbad? Kies dan voor een groot vrijstaand bad of bubbelbad. Dit ziet er heel luxe uit en het is een echte eyecatcher voor in de badkamer. Combineer het met grote tegels van natuursteen om de look helemaal af te maken. Besteed ook aandacht aan de kraan en het design van de badkuip.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply