29

DIY: Zelf fruitijsjes maken voor de warme dagen

Als het zonnetje weer tevoorschijn komt, krijgen we spontaan zin in een lekker ijsje. En hoe leuk is het om deze helemaal zelf te maken? Zo kun je jouw favoriete smaak creëren en weet je precies wat erin gaat. Een gezond fruitijsje is ook een leuke manier om kinderen meer fruit te laten eten in de zomer. Ben je benieuwd geworden en wil je zelf ijsjes maken met fruit? Lees dan snel verder!

Zelf fruitijsje maken: wat heb je nodig?

Wil je tijdens de zonnige dagen zelf yoghurtijsjes of waterijsjes maken met fruit? Dan heb je de volgende dingen nodig:

  • Plastic of siliconen ijsvormpjes (deze heb je in allerlei vormen en formaten)
  • IJsstokjes (vaak zitten deze bij de ijsvormpjes set)
  • Vriezer
  • Mixer of keukenmachine
  • Ingrediënten naar keuze

Fruitijsjes maken zonder suiker

Zelf ijs maken met fruit is helemaal niet lastig. En het kan ook nog eens heel gezond zijn! Het is namelijk niet nodig om extra suiker toe te voegen. Fruit heeft van zichzelf al een heerlijke zoete smaak. Kies eerst een basis voor jouw fruitijsje, bijvoorbeeld (plantaardige) melk, yoghurt, kwark of sap. Je kunt ook het fruitmengsel verdunnen met een beetje water. Hierdoor wordt de smaak wel wat subtieler. Een aantal ideeën voor lekkere recepten:

  • Perzik, nectarine en een paar lepels yoghurt
  • Limoensap, stukjes limoen, verse munt en mineraalwater
  • Blauwe bessen, aardbeien en een paar lepels kwark
  • Frambozen, sinaasappel en verse sinaasappelsap
  • Banaan, kiwi en een beetje melk

Je zou er zelfs wat groente aan toe kunnen voegen voor de extra vitamines. Als je dit combineert met een sterke fruitsmaak, proef je dit nauwelijks. Een handige truc voor de kids! Probeer daarnaast ook eens om hele stukken fruit in het ijsje te verwerken. Je hoeft niet altijd alles te mixen tot een gladde substantie. Het is juist een leuke variatie om hele stukjes aardbei of framboos te proeven.

Fruit ijs maken met ijsmachine of sterke blender

Wil je liever een soort sorbetijs maken? Overweeg dan om een extra sterke blender aan te schaffen. Hier kun je bevroren stukken fruit mee mixen tot romig en zacht ijs. Vooral bevroren banaan is hier perfect voor! Je kunt natuurlijk ook vruchten ijs maken met een ijsmachine. Vaak wordt hiervoor (plantaardige) melk gebruikt als basis. Verder kun je eindeloos blijven variëren met de fruitsmaken. Het is een hele leuke én lekkere bezigheid voor de warme zomerdagen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply