30

DIY: Oude keukenkastjes opknappen en pimpen

Ben je helemaal uitgekeken op de stijl van je keuken? Of is een oude keukenkast beschadigd en eigenlijk toe aan vervanging? Ga de keukenkastjes pimpen! Het is helemaal niet nodig om een compleet nieuw interieur aan te schaffen. Door de huidige keuken op te knappen, kun je veel geld besparen. Bovendien is het een tof Do It Yourself project voor de handige en creatieve klussers onder ons. Vandaag hebben we 5 verschillende ideeën voor je op een rijtje gezet. Waar ga jij binnenkort mee aan de slag?

1. Schilderen

Je kunt een ouderwetse keukenkast heel makkelijk een nieuw leven inblazen met een likje verf. Het is echt verbazingwekkend hoe groots het effect kan zijn. Geef een donkere houten keuken een frisse opknapper met lichte verf. Denk niet alleen aan wit of beige, maar kijk ook eens naar mooie pasteltinten. Voor een robuust effect kun je de keuken juist helemaal mat zwart schilderen. Hiermee maak je een echt statement! Zwart in je interieur is stoer en chic tegelijk. Deze zwarte keukenverf van Praxis kun je gebruiken voor het schilderen van je keukenkastjes.

2. Glazen deuren vervangen

Wil je een antieke keukenkast in zijn waarde laten? Dan is het soms al genoeg om de glazen deurtjes te vervangen. Deze krijgen na verloop van tijd namelijk veel krassen en vlekken. Ga op zoek naar een exacte vervanger of kies voor een modernere variant. Vraag eventueel om professioneel advies in een keukenzaak.

3. Handgrepen vervangen

Je kunt de keuken goedkoop opknappen door alleen de handgrepen te veranderen. Dit is een relatief eenvoudig klusje met een mooi resultaat. Een oude keuken pimpen met moderne handgrepen zorgt meteen voor een andere uitstraling. Probeer het maar eens uit! Dit werkt natuurlijk ook voor andere meubelstukken zoals kasten of salontafels met lades.

4. Plakfolie aanbrengen

Een bestaande keuken opknappen kan ook met speciaal interieurfolie. Dit is een zelfklevende plakfolie voor op de frontjes of het aanrechtblad. Het is verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, prints en patronen. Een houtlook of marmerlook is bijvoorbeeld erg mooi voor in de keuken! Check wel of het materiaal (een beetje) bestand is tegen vocht. Zeker in de buurt van het fornuis, de gootsteen en de vaatwasser kunnen er kleine waterdruppels achterblijven.

5. Hele frontje vervangen

Een keukenkastje pimpen is soms toch niet genoeg. Bijvoorbeeld als het frontje kapot of verbogen is. Dan is het beter om het helemaal te vervangen. Dit is natuurlijk ook een uitgebreide manier van opknappen. Tip: Zoek online naar ‘keuken opknappen DIY’ voor nog meer toffe ideeën.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply