40

DIY: Maak een kerstboom van pasta

Hebben we niet allemaal een zwak voor schattige kerstdecoratie? Zeker als het met liefde door iemand is gemaakt. Een pasta kerstboom is een leuk Do It Yourself project om samen met je (klein)kind aan te werken. Het is eigenlijk heel eenvoudig, maar het resultaat ziet er toch indrukwekkend uit. Na een middagje knutselen kun je deze originele kerstdecoratie gezellig op tafel zetten of juist weggeven aan iemand die je dierbaar is. Hang er een klein kaartje aan met een kerstwens om het nog persoonlijker te maken.

Zelf een pasta kerstboom maken: wat heb je nodig?

Voor deze DIY heb je geen bijzondere materialen nodig. Misschien heb je de meeste benodigdheden zelfs al in huis:

  • Gedroogde schelpen pasta (conchiglie)
  • Gedroogde strikjes/vlinder pasta (farfalle)
  • Lijmpistool met lijmsticks
  • Kartonnen bordjes (of een stuk stevig papier/dun karton)
  • Zilverkleurige of groene verf (een andere kleur is natuurlijk ook prima)
  • Eventueel extra versiering of glitters

Stap 1: Maak de basis

Zoals altijd beginnen we bij de basis. In dit geval bestaat die basis uit een stukje karton. Je kunt hiervoor ook stevig papier of een half kartonnen bordje gebruiken. Bepaal zelf hoe groot de kerstboom gaat worden. Het belangrijkste is dat je de bovenstaande vorm creëert. Dit lijkt al meteen op een boompje.

Stap 2: Plak de pasta vast

Plak nu rij voor rij de pasta vast aan het karton. Begin onderaan om het jezelf makkelijk te maken. Spuit een beetje hete lijm op de basis en druk voorzichtig de pastaschelp erop. Zorg ervoor dat de open kant van de schelp naar boven wijst. Je kunt ook kiezen voor vlinder pasta in plaats van schelpen. Deze plak je horizontaal vast.

Stap 3: Herhaal tot de basis vol is

Werk in rondjes van beneden naar boven tot de hele kartonnen basis volgeplakt is met pasta. Nu begint het al echt op een kerstboom te lijken! Geef de pasta schelpen een leuk kleurtje om het resultaat nog mooier te maken. Kies voor traditioneel groen of opvallend zilver. Natuurlijk is een andere kleur verf ook goed. Het is tenslotte jouw creatie.

Stap 4: De finishing touch

Maak de pasta boom helemaal af met een mooie piek. Schilder een pasta strikje/vlinder in een feestelijke kleur en plak het helemaal bovenop. Je kunt jouw kerstboom eventueel nog extra versieren met glitters of kleine kerstballen. Wees niet bang om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Misschien staat een fel roze boom wel geweldig in je interieur. Of wat dacht je van minimalistisch wit? Het kan allemaal!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply