37

#christmas countdown dag 24: don’t eat the reindeer

don't eat the reindeer

a felt reindeer via etsy

Van de week zagen we een rendier op straat lopen, voor de slee van de kerstman. Ze hadden veel bekijks. Toch zag het er een beetje gek en zielig uit. Als ik aan een rendier denk, dan zie ik stoere exemplaren voor me.
Met het rendier zijn ook leuke spelletjes te spelen. Ken je het spel don’t eat the reindeer? Het is leuk om te spelen.

Je hebt nodig voor don’ eat the reindeer

* een spelkaart
* kleine snoepjes zoals rozijnen, m&m’s, skittles of tum tummetjes
* 2 teams

Hoe speel je het spel

Print de speelkaart uit (bijvoorbeeld deze of deze) en leg ze op tafel neer. Leg in elk vakje, op elk rendier dus, een snoepje. Verdeel het gezelschap in 2 teams. Er gaat om de beurt een lid van het team naar de gang op en het team wijst aan welk rendier ze hebben gekozen. De persoon komt terug de kamer in en gaat aan tafel bij de spelkaart zitten. Deze persoon begint met het eten van de snoepjes tot hij of zij de verkeerde kiest… Iedereen roept dan: Don’t eat that reindeer…. De punten (het aantal snoepjes) worden opgegeten en opgeschreven. Als iedereen geweest is van beide teams worden de punten opgeteld. Welk team heeft de meeste punten en is de winnaar?

don't eat the reindeer

spelkaart van het spel don’t eat the reindeer via preparednotscared

don't eat the reindeer

spelkaart van don’t eat the reindeer via crystalscraftspot

Als je van spelletjes houdt kijk dan eens naar de volgende kerstvarianten. Je kunt ze allemaal downloaden van mijn blog en ze thuis deze vakantie of kerstdagen spelen…. Ken je bijvoorbeeld rol een sneeuwman en kijk eens naar het spel santa says, wie ben ik, kerstbomen memory of kerstboter kaas en eieren. Het 100 kerststerrenspel of scavenger hunt is ook erg leuk en makkelijk te doen.
Heb veel plezier samen deze kerstdagen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply