36

Inspiratie voor marmer in de badkamer

Wie droomt er niet van een badkamer met marmer? Het natuurlijke materiaal straalt ontzettend veel luxe uit. Zelfs een hele kleine badkamer fleurt hier helemaal van op. Marmer is een sterk en duurzaam materiaal wat je op allerlei manieren kunt gebruiken. Om je een idee te geven van alle mogelijkheden, delen wij graag wat inspiratie voor marmer in je badkamer. Welk voorbeeld is jouw favoriet?

 

Muur met marmer look

Een muur met marmer patroon is een echte blikvanger in de badkamer. Omdat het materiaal vrij duur is, kun je ook kiezen voor een goedkopere oplossing. Er zijn namelijk veel andere materialen te koop die wel een marmeren uitstraling hebben. Dit noem je ook wel een ‘marmer look’. Dit kan bijvoorbeeld steen of kunststof zijn. Voor een muur wordt ook veel gebruik gemaakt van marmeren badkamer tegels of vochtbestendig behang met marmer print. Deze trend is dus ook geschikt voor mensen met een klein budget.

Marmeren wastafel

Een wastafel van een bijzonder materiaal geeft veel sfeer aan je badkamer. Deze ronde marmeren wasbak steelt zeker de show! Je kunt het goed combineren met een eenvoudig meubel of juist met andere luxueuze elementen.

Nis van marmer

Een nis in de douchecabine is handig en stijlvol tegelijk. Zo zijn je favoriete shampoos altijd binnen handbereik. Kies voor een ingebouwde nis van marmer voor een hele chique uitstraling. Zet er ook een paar mooie zeeppompjes in die je zelf kunt bijvullen. Hierdoor ziet het er al helemaal luxe uit!

Zwart marmer

Marmer met een donkere kleur ziet er een stuk stoerder uit. Wit zorgt vooral voor een frisse uitstraling, terwijl zwart marmer meer contrast in de ruimte brengt. Een badkamer met een donkere muur of vloer voelt vaak heel knus aan. Wees dus niet bang om eens te kijken naar marmer met een donkere tint als zwart, grijs of bruin.

Marmer in warme tinten

Wil je liever gebruik maken van wit marmer, maar toch dat knusse gevoel creëren? Dan is dit bovenstaande voorbeeld een goede optie. Het is licht gekleurd marmer met warme details. Dit kan zowel gewolkt marmer (zacht kleurverloop) als geaderd marmer zijn (duidelijke harde lijnen). Er is voor elke stijl wel een geschikt soort te vinden.

Marmer om het bad

Je kunt marmer ook gebruiken als ombouw van de badkuip. Hier kun je een oud of lelijk bad meteen mee opknappen. Vind je dit toch iets te heftig? Denk dan eens na over marmeren accessoires voor in de badkamer. Met een zeeppomp, dienblad of opbergdoos geef je de ruimte ook al een luxe touch.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply