30

DIY: Inspiratie voor gehaakte dieren poppetjes

Heb jij al eens zelf poppetjes gehaakt? Het is een hele leuke bezigheid als je het eenmaal onder de knie hebt. Je kunt er van alles mee creëren! Vandaag geven we een aantal toffe ideeën voor gehaakte poppetjes en dieren. Altijd leuk om wat nieuwe inspiratie op te doen, toch? Zodra er een voorbeeld tussen staat dat je aanspreekt, hoef je alleen nog maar te zoeken naar een online patroon als richtlijn. Google bijvoorbeeld de volgende steekwoorden om allerlei gratis patronen te vinden: ‘Pop haken patroon gratis’.

Gehaakte dinosaurus

Om te beginnen hebben we deze stoere gehaakte dino. Niet alleen leuk voor jongetjes, maar natuurlijk ook voor meisjes! Dit gehaakte dier heeft alleen maar twee kleine oogjes nodig voor de vriendelijke uitstraling. Als je de vorm van het gezicht mooi rond haakt, zijn andere details helemaal niet meer nodig. Duidelijke haakpatronen voor poppen en knuffels zijn dus aan te raden. Zeker als je nog niet veel ervaring hebt met haken.

Gehaakte giraffe

Deze kleine giraffen zijn ontzettend schattig. Je kunt de dieren meer persoonlijkheid geven door er bijvoorbeeld een bloemetje bij te haken of een strik op het hoofd te knopen. Let ook op de verschillende soorten ogen, neuzen en monden. De linker giraf lijkt hierdoor op een vrouwtje en de rechter op een jongen.

Gehaakte rammelaar

Gehaakte poppen en dieren zijn ook geschikt voor baby’s. Het is lekker zacht zodat ze zich niet kunnen bezeren. Een zelfgemaakte rammelaar is een heel leuk kraamcadeau! Op de bovenstaande foto zie je twee lieve voorbeelden. Voor de basis kun je een houten of kunststof ring gebruiken. Het belletje verwerk je in het hoofd van de knuffel.

Gehaakte muis

Muizen zijn hele populaire dieren om te haken. Ze zijn qua vorm niet te ingewikkeld en het ziet er altijd leuk uit. Je kunt er allerlei kanten mee op door ze een sjaal, muts of kleren te geven. Hierdoor is het ook geen probleem als de muisjes niet exact hetzelfde zijn in formaat of verhouding.

Gehaakte wasbeer

Hoe snoezig is deze kleine gehaakte wasbeer? Speciaal voor de koude dagen heeft het poppetje een warme trui gekregen. Online zijn er natuurlijk genoeg haakpatronen voor poppenkleertjes te vinden. Zoek maar eens naar: ‘gratis poppenkleertjes haken’.

Gehaakt nijlpaard

Voor een extra aaibaar en zacht resultaat gebruik je teddy garen. Dit materiaal is fluffy en super zacht. Het is wel lastiger om er een strak patroon mee te maken. Door de fluffy textuur kun je de steken namelijk lastig natellen. Gebruik dit dus vooral als je al ervaring hebt met haken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply