22

Broodtrommel inspiratie: 7 schattige lunchbox ideeën kind

Als jouw kind naar de basisschool gaat, geef je waarschijnlijk iedere dag een broodtrommel mee. Het is dan helemaal niet gek als na verloop van tijd de inspiratie op is. Kun jij daarom wel wat leuke, schattige én gezonde broodtrommel ideeën gebruiken? Scrol en lees dan snel verder!

Wat in broodtrommel kind?

Voordat we 7 schattige inspiratie foto’s met je delen, willen we nog een paar algemene lunchbox tips meegeven. Steeds meer ouders (en scholen) hebben tegenwoordig de voorkeur voor een gezonde lunch en verantwoorde tussendoortjes. Maar wat stop je dan precies in het broodtrommeltje? Als snack of het zogenaamde 10-uurtje kun je stukjes fruit meegeven. Ook snackgroente zoals komkommer, stukjes wortel, snoeptomaatjes en paprika zijn een goede optie. Voor de lunch kun je de broodtrommel vullen met een gezonde boterham. Probeer regelmatig af te wisselen met het beleg. Soms zijn leftovers van het avondeten ook prima mee te geven als koude lunch. Denk aan een wrap, aardappelschotel, couscous salade of een rijstgerecht.

1. Geroosterd boterham beertje

Tijd voor de lunchbox inspiratie! Je maakt het (gezonde) eten nog aantrekkelijker door het in leuke vormpjes te snijden of er een gezichtje op te maken. Kijk maar eens naar dit geroosterde broodje in de vorm van een beer.

2. Konijnen sandwich

Je kunt de broodtrommel van je kind vullen met alleen een boterham, maar het is nog beter om er ook groente en fruit in te stoppen. Het hoeft geen hele appel of een volledige mandarijn te zijn. Een paar stukjes zijn al genoeg. De rest kun je zelf opeten of als snack meenemen naar je werk.

3. Kind lunchbox met groente

Ook dit is een perfect voorbeeld van een creatieve en gezonde lunchbox voor een kind. Geef eventueel nog een klein bakje met hummus mee om de groente stengels in te kunnen dippen. Dit is niet alleen lekker, maar vaak ook een leuke bezigheid!

4. Lunchbox met vrolijk beleg

Ook als je vrij weinig tijd hebt, kun je een hele vrolijke lunchtrommel samenstellen. Bij dit inspiratiebeeld is alleen de kaas in de vorm van een ster gesneden en is er een simpel gezichtje toegevoegd.

5. Broodje in dierenvorm

Bij sommige bakkers zijn er broodjes verkrijgbaar die al de vorm van een dier hebben. Natuurlijk kun je deze ook zelf bakken als je dat leuk vindt!

6. Lunchtrommel met panda rijst

Ook rijst is een prima optie voor een gezonde broodtrommel voor je kind. Maak een pandabeer van de rijst, leg er groenten omheen en stop de saus eventueel in een apart bakje om alles vers te houden.

7. Creatieve lunchbox kind ideeën

Vind je het leuk om iedere dag zo creatief bezig te zijn? Pas de lunchbox dan aan op het seizoen, een thema of een feestdag. Hierboven zie je Halloween als voorbeeld.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply