41

Dit zijn de voordelen van een hoekbank

Willen we niet allemaal een mega grote hoekbank? Een bank die er heel luxe uitziet en ook nog eens heel comfortabel is. Dus, is jouw huidige bankstel aan vervanging toe of moet je gewoon een nieuwe aanschaffen? Lees dan alle voordelen in dit artikel en overtuig jezelf ervan dat je écht een hoekbank nodig hebt.

Een hoekbank heeft veel zitplaatsen

Met een hoekbank in je woonkamer creëer je veel zitplaatsen. Je hoeft niet te proppen met een grote fauteuil of met twee kleine banken naast elkaar. Er is genoeg ruimte voor het hele gezin. Koop een extra grote bank zodat er ook altijd plek over blijft voor gasten. Kijk eens bij woonwinkel woonenzo.nl naar alle mogelijkheden.

Je kunt het gebruiken als scheidingswand

Een hoekbank kun je goed gebruiken als een scheidingswand. Hierdoor kun je een duidelijke en knusse zithoek creëren in een grote ruimte. Dit is handig als je een open woonkeuken hebt of een eettafel die vlakbij de zithoek staat. Een hoekbank hoeft dus niet altijd letterlijk in de hoek van de kamer te staan. Tip: Maak een plattegrond op schaal van jouw woonkamer. Knip de grote meubels uit een stuk papier en probeer hiermee de nieuwe indeling te bepalen. Nu kun je meteen zien hoe groot de hoekbank moet zijn en waar je het als scheidingswand kunt gebruiken.

Het is ontzettend comfortabel

Een goede hoekbank is natuurlijk ook erg comfortabel. Zeker als je languit gaat liggen met een dekentje erbij. Op een grote bank is er zelfs plek voor twee mensen die onderuitgezakt liggen.

Een hoekbank is multifunctioneel

Je kunt een hoekbank op meerdere manieren gebruiken. Koop er een losse hocker of poef bij die je makkelijk kunt verplaatsen. Dit kun je gebruiken als een fijn voetenbankje of als extra zitplaats. Ook kun je prima rechtop zitten om te kletsen met bezoek en ’s avonds juist helemaal in de hoek kruipen met een goed boek.

Het oogt ruimtelijker dan 2 losse banken

Mensen denken vaak dat een hoekbank heel veel ruimte in beslag neemt. Toch oogt het veel ruimtelijker dan 2 losse banken. Zeker als je kiest voor een strak design en een rustige kleur. Er zijn ook genoeg kleinere hoekbanken die passen in een smalle woning.

Veel hoekbanken functioneren prima als slaapbank

Woon je op kamers of heb je regelmatig vrienden over de vloer die blijven slapen? Dan is een hoekbank ook een echte uitkomst. Een normale hoekbank is al heel comfortabel, maar er zijn ook veel soorten die je eenvoudig kunt omtoveren tot slaapbank. Er zit een brede hocker bij of er zit een dik matras onder de bank verstopt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply