42

6 tips voor een woonkamer make-over

Je woonkamer ziet er al jaren hetzelfde uit. Ondertussen ben je erop uitgekeken en ben je klaar voor wat nieuws. Een frisse wind door het huis. Met andere woorden: het is tijd voor een make-over! Je hoeft gelukkig geen muren te slopen of een aanbouw te maken. Ook met wat kleinere aanpassingen kun je een andere sfeer creëren.

1. Nieuwe decoratie

Begin bijvoorbeeld met wat nieuwe decoratie. Ga terug naar de basis van je interieur. Haal de oude woonaccessoires weg en vervang ze voor iets moderns. Verdiep je eens in de laatste woontrends voor extra inspiratie! Vervang de schilderijen op de muur en koop een aantal mooie planten. Een paar vetplantjes brengen al zoveel sfeer in de woonkamer! Heb je wat meer geld te besteden? Investeer dan in een stijlvolle geluidsinstallatie of een bijzonder beeld. Vergeet daarnaast niet om deze spullen goed te verzekeren voor schade en diefstal. Dit kan onder andere met de inboedelverzekering van Centraal Beheer.

2. Kleurtje op de muur

Een andere kleur op de muur doet wonderen! Het bepaalt namelijk een groot deel van de sfeer. Heeft de woonkamer nu alleen maar neutrale kleuren? Wees niet bang om dit te veranderen! Ga voor een subtiele blauwe tint of een zachte roze kleur. Dit is niet te heftig, maar toch een mooie verandering. Natuurlijk kun je ook voor behang kiezen. Bijvoorbeeld met een originele print, een speels patroon of vrolijke illustraties.

3. Huidige meubels opknappen

Het is niet nodig om allemaal nieuwe meubels aan te schaffen. Geef je huidige meubels gewoon een opknapbeurt! Verf de eettafel in een andere kleur, maak een deurtje voor de kast. Koop andere kussenhoezen of laat de stoel opnieuw stofferen. Er zijn heel veel mogelijkheden, voor elk budget.

4. Vloerkleed in de zithoek

Mist de zithoek een beetje gezelligheid? Leg er dan een vloerkleed neer! Het is een hele makkelijke manier om een knusse plek te creëren. Doe dit met een hoogpolig kleed of een simpel geometrisch exemplaar. Ook vintage vloerkleden zijn erg populair op dit moment!

5. Nieuwe indeling

Een andere praktische tip is om de indeling te veranderen. Het is misschien geen echte make-over, maar het resultaat is heel verrassend. Verplaats alle meubels en geef ze een nieuwe plek. Probeer alles uit totdat je er tevreden over bent. Het kost even wat moeite, maar het kost geen geld!

6. Andere verlichting

Met nieuwe lampen heb je meteen een verfrissende sfeer. Koop verlichting in een andere stijl dan normaal. Ga van romantisch naar industrieel. Van landelijk naar Scandinavisch. De rest van de kamer hoef je dan niet eens te veranderen!

Show Comments

One Response

  1. Sanne Bakker 6 september 2018

Leave a Reply