21

Kinderkledingkast organiseren: zo creëer je overzicht

Vind jij kinderkleding ook zo schattig dat je er (misschien iets té) veel van aanschaft? Dan is het extra belangrijk om de kinderkledingkast netjes te houden. Voor je het weet is het één grote chaos en kun je niets meer terugvinden als je het nodig hebt. Voorkom stress en irritaties en ga de kledingkast organiseren. In dit artikel lees je diverse tips en een stappenplan om de kledingkast netjes op te ruimen.

Alles uit de kast

Een kleerkast organiseren begint met uitruimen. Haal alles uit de kast en leg het bijvoorbeeld op bed. Leg kledingstukken die niet meer passen of kapot zijn apart. Deze kun je daarna doneren, verkopen, repareren of weggooien in de kledingcontainer.

Sorteren op categorie

Vervolgens begin je met sorteren. Leg alle kledingstukken per categorie bij elkaar. De broekjes bij de broekjes, jurken bij de jurken etc. Zo wordt een kledingkast opruimen en indelen echt een stuk eenvoudiger.

Bakjes en mandjes

Kijk naar alle gesorteerde stapeltjes. Van welke categorie heeft jouw kindje de meeste kledingstukken? Maak aan de hand van dit inzicht een handige indeling. Het is vaak slim om extra bakjes en mandjes toe te voegen. Kleine shirts zijn namelijk lastig op te stapelen en vallen snel op. Je kunt ze daarom beter compact opvouwen of oprollen en in een mandje stoppen. Zo creëer je pas echt een overzichtelijker Marie Kondo kledingkast!

Los rek voor kinderkleding

Het is ook mooi om een aantal kledingstukken ter decoratie te gebruiken in de kinderkamer. Gebruik hiervoor een klein kledingrek. Het leukste is dat jouw kindje op deze manier zijn of haar eigen outfit kan uitzoeken. Het draagt bij aan de ontwikkeling en zelfstandigheid. En als je alles mooi op kleur sorteert ziet zo’n kledingrek er natuurlijk ook heel tof uit!

Buiten het seizoen

Als het hartje zomer is, kun je de dikke winterjas en skipakjes wel ergens anders opbergen. Dit scheelt weer ruimte in de kinderkledingkast. Leg deze items op zolder, in de berging of in dozen bovenop de kast.

Samen opruimen

Als jouw kindje oud genoeg is, kun je samen de kleerkast opruimen. Het is goed om ze te betrekken bij het indelen en organiseren. Zo begrijpen ze zelf beter waar alles ligt en wordt het gemakkelijker om de kast netjes te houden. En misschien komt jouw kind tijdens het opruimen van de kast wel met hele goede ideeën om het nóg overzichtelijker te maken.

Lees ook ons artikel: Onmisbare tips voor een opgeruimde kinderkamer

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply