35

5 fouten bij het inrichten van de babykamer

babykamer inrichten

een babykamer met naamposter via posters voor in de kinderkamer.

Een baby in je leven is een bijzondere gebeurtenis en daar willen we goed van genieten. Iedere baby wil zijn eigen kamer om lekker tot rust te komen om lekker te kunnen groeien… Daarom een aantal tips die je niet moet maken bij het inrichten van de babykamer:

lekker vol zetten

Raar maar waar… al heel snel staat een kamertje te vol đŸ™‚ . Denk goed na welke spullen je echt nodig hebt voor de baby. Teken een plattegrond van 1:50 van de kamer en knip de meubeltjes op maat uit. Schuif met de spullen over de plattegrond en bedenk in je hoofd hoe je de kamer gaat gebruiken. Zorg er voor dat je gemakkelijk de luier kunt verschonen, ondertussen de kleertjes kunt pakken en je baby daarna in bed legt. Bedenk een goede volgorde en zorg voor genoeg staruimte, want als je alles kriskras door de kamer moet doen, word je daar niet blij van.

 

alles hetzelfde aanschaffen

Bij de babywinkels kun je prachtig meubilair kopen, ze zijn erg goed uitgedacht. Je kunt alles in dezelfde meubellijn kopen, maar vraag je af of dat nu echt mooi is. Als je er van houdt, helemaal prima, maar wil je graag eens iets anders, probeer dan meubelen te combineren. Combineer bijvoorbeeld iets nieuws en iets ouds bij elkaar. Als je dan eenheid zoekt, kies dan de eenheid in kleur of gebruik een aantal dezelfde stickers.

 

babykleuren bij het inrichten van de babykamer

Een baby is lief en als je zwanger bent  leef je op een roze wolk. Het is dan best moeilijk om naar de lange termijn te kijken, maar het is heus waar: voor je het weet is je baby 1 jaar. Kijk dus goed of roze of blauw de kleuren zijn die op de lange termijn bij jullie smaak en woonstijl passen. Zorg dat je een basiskleur kiest die je over 2 jaar nog mooi vindt en kijk eens verder dan de standaard pastelkleuren. Als je kiezen moeilijk vindt, lees dan eens het artikel hoe kies je kleur in je interieur.

 

veel te zien

Er zijn zoveel spullen te vinden voor de baby en kinderkamer dat kiezen een dingetje wordt, zeker als je zwanger bent. Je hebt dan de neiging om veel te kopen en de kamer vol te zetten. Ik raad je aan om neutrale spullen te kopen, het kind groeit snel op en al vlug ben je uitgekeken op de beestjes en bloemetjes op de luieremmer. Verder is het gewoon belangrijk dat je kind tot rust komt op zijn of haar kamer, zorg dan dat dit ook echt mogelijk is!

 

een volle wand

Als je de kamer gezellig wilt maken, dan maak je sfeer met een lamp, een vloerkleed, accessoires, een mobile en iets voor aan de wand. Zorg ervoor dat je niet te veel verschillende dingen koopt en dat er eenheid is in kleur, in formaat en zet de spulletjes vooral bij elkaar. Als je iets voor de wand zoekt kun je zelf een mooie voorstelling schilderen, foto’s ophangen, maar je kunt ook kiezen voor leuke posters voor in de kinderkamer. Er zijn veel mooie exemplaren zoals geboorteposters te vinden en het maakt de kamer helemaal af!

inrichten van de babykamer

een geboorteposter via thedecorator

babykamer

een mooie mobiel boven de ledikant

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply