12

De voor- en nadelen van een traploper

Een traploper: de één noemt het klassiek en de ander vindt het maar ouderwets. Het imago van traplopers is wellicht nog een beetje stoffig, maar toch komt het steeds vaker terug in hedendaagse interieurs. Soms juist op een hele moderne manier! Een traploper kan een minimalistische trap net de finishing touch geven die het nodig heeft. Heb jij nog geen duidelijke mening over de comeback van de traploper? Lees dan eens wat meer over de voordelen én de nadelen. Zo kom je erachter of het een goede aankoop is voor de trap in jouw eigen woning.

Wat is een traploper?

Een traploper is een smal stuk tapijt dat in het midden van een trap wordt gelegd. Hierbij blijft er aan de zijkanten een gedeelte van de trap zichtbaar. De stof wordt op de treden bevestigd met lijm of dubbelzijdig tape. Je kunt het tapijt ook op zijn plek houden met een traproede (ook wel traploper roede genoemd). Traproedes zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, materialen, kleuren en formaten. Op de bovenstaande afbeelding zie je een loper op de trap met roedes.

Voordelen van een traploper

Het toevoegen van een moderne traploper heeft verschillende voordelen. Hieronder staat een korte samenvatting van de belangrijkste punten.

  1. Meer loopcomfort: een traploper voelt zacht en comfortabel aan de voeten.
  2. Geluiddempend: door de stof heb je veel minder last van loopgeluiden op de trap.
  3. Minder slipgevaar: traptreden zonder bekleding zijn glad en hierdoor erg gevaarlijk. Vooral voor ouderen, kleine kinderen en mensen die slecht ter been zijn. Een traploper heeft een antislip effect (mits het goed op de trap is bevestigd).
  4. Gemakkelijk te vervangen: het renoveren van een trap kost veel tijd en gedoe. Een traploper kun je snel en makkelijk vervangen bij slijtage of wanneer je simpelweg toe bent aan een nieuwe look.
  5. Luxe uitstraling: traplopers geven de hal een hele luxe uitstraling, ongeacht de woonstijl.

Nadelen van een traploper

Natuurlijk heeft ieder voordeel ook zo zijn nadeel. Om een goed beeld te krijgen van deze trapaccessoire, zetten we ook de nadelen voor je op een rij.

  1. Veel onderhoud: tapijt/stof heeft meer onderhoud nodig om de frisse look te behouden.
  2. Slijtage: traplopers slijten en beschadigen sneller dan standaard trapbekleding.
  3. Alleen voor gesloten trap: je kunt geen traploper op een open trap gebruiken.

Kosten traploper

Wat kost een traploper? De traploper kosten liggen gemiddeld rond de €80 per trede. De exacte prijs is afhankelijk van de materiaalkeuze, kwaliteit en eventuele montage.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply