39

Wat is een vliegengordijn?

Nog nooit gehoord van een vliegengordijn? Dat is onmogelijk. je kent ze wel, die gordijnen die aan deurkozijnen gehangen kunnen worden om de vliegen buitenshuis te houden. Ze zijn voordeliger en makkelijker te plaatsen dan hordeuren. Door de aanschaf van een vliegengordijn hoef je jezelf geen zorgen meer te maken over vliegen die binnenkomen. Maar waar bestaat zo’n deurgordijn uit en wat zijn de voordelen?

Hulzen vliegengordijn

Deurgordijnen, of vliegengordijnen, zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen. De populairste en meest verkochte vliegengordijnen bestaan uit geregen hulsjes aan roestvrije haakjes. Deze hulzen zijn gemaakt van hoogwaardig en flexibel kunststof polyethyleen. Het grootste voordeel van dit materiaal is dat wanneer er één van de slierten tussen de deur komt, de hulzen niet beschadigen. Dit betekent dat je niet snel jouw vliegengordijn zal hoeven te vervangen. Hulzen gordijnen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren en patronen zoals een hond, palmboom, papegaai, enzovoorts.

Kunststof vliegengordijn

De deurgordijnen gemaakt van kunststof zijn ook een echte aanrader. Het heeft eveneens een lange levensduur en gaan niet stuk mocht het vliegengordijn ooit tussen de deur komen. De slierten hangen nauwsluitend, recht en strak langs elkaar, waardoor er geen vlieg of ander vliegend insect naar binnen kan. De kunststof vliegengordijnen zijn op maat gemaakt verkrijgbaar.

Aluminium vliegengordijn

Voor de mensen die gaan voor een exclusief en transparant effect is een aluminium vliegengordijn perfect. Zij hebben keus uit veel verschillende kleuren en zelfs ook patronen. Een lange levensduur is gegarandeerd.

Kattenstaart vliegengordijn

Deze vliegengordijnen worden vaak gebruikt in caravans, omdat ze zo licht van gewicht zijn. Ideaal dus voor die vaak toch al te zwaar beladen caravan of camper. Ook voorkomen ze dat de warmte van buiten in je caravan of camper komt.

Kralen vliegengordijn

Een kralen vliegengordijn is gemaakt van gesmolten kralen op een draad. Dit levert een heel gaaf en uniek effect. Moet je jezelf voorstellen als de zon erop schijnt, wat een prachtig kleurenspel je krijgt op je stoep of vloer. De kralen kunnen diverse vormen en maten hebben waardoor elk vliegengordijn uniek te maken is. Kralen gordijnen zijn eigenlijk nooit saai, maar wees er wel zuinig op. Kralen gaan sneller stuk dan kunststof.

Voor welk materiaal je kiest hangt dus eigenlijk een beetje af van jouw persoonlijke smaak. Er zijn zoveel materialen, kleuren en patronen verkrijgbaar. Hierdoor is het eigenlijk haast onmogelijk om een gordijn te vinden wat niet bij je past.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply