47

Creëer een fitnessruimte in je eigen huis

Geef het maar toe: we missen allemaal wel eens de motivatie om naar de sportschool te gaan. De drempel om de deur uit te gaan en erheen te rijden is dan nét iets te hoog. Gelukkig kun je het jezelf makkelijker maken door je eigen fitness in huis te maken. Hierdoor hoef je de deur niet meer uit en kun je naderhand heerlijk onder je eigen douche stappen. Dat klinkt goed, toch? Wij geven je graag wat meer tips en informatie over het creëren van je eigen fitnessruimte.

Bepaal de kamer van jouw fitnessruimte in huis

Heb je wel eens een poging gedaan om een workout te doen in de woonkamer? Dan weet je waarschijnlijk dat dit geen groot succes is. Er staan meubels in de weg, je kunt jezelf niet voor 100% inzetten en je wordt al snel afgeleid door andere dingen. Thuis sporten kan ideaal zijn, mits je hier een aparte ruimte voor hebt. Bekijk daarom wat de mogelijkheden zijn in jouw woning en welke kamer je kunt omtoveren tot private gym.

Bedenk waar je de thuis fitness voor gaat gebruiken

De grootte van de fitnesskamer is afhankelijk van jouw eigen wensen. Wil je de ruimte alleen gebruiken voor intensieve yoga, pilates en oefeningen met gewichten? Dan heb je maar een kleine kamer nodig. Wil je echt het gevoel van de sportschool met meerdere fitness apparaten voor thuis? Dan heb je vanzelfsprekend meer ruimte nodig. Een zolder, kelder, tuinhuis of garage is hier perfect voor.

Koop goede fitnessapparatuur voor thuis

Als je alle plannen duidelijk in je hoofd hebt, kun je gaan nadenken over alle benodigdheden. Koop bepaalde fitness spullen voor thuis zoals een matje, springtouw, gewichten, een balansbal, aerobic step, bokshandschoenen en een boksbal. Voor een compleet sportschool gevoel koop je ook sport apparatuur voor thuis. Denk aan een loopband, een hometrainer, krachtstation en een roeitrainer. Vergeet tot slot niet om een grote spiegel op te hangen. Niet alleen om jezelf in te bewonderen, maar vooral om te checken of je alle oefeningen goed uitvoert. Dit kan blessures voorkomen.

Zorg voor goede verlichting in de fitnessruimte

Pas de verlichting aan op de functie van de ruimte. Veel daglicht kan ervoor zorgen dat je meer energie krijgt. Een donkere ruimte zorgt juist voor meer ontspanning tijdens yoga-, stretch- of balansoefeningen.

Maak er een aangename plek van

Maak er bovenal een hele aangename plek van waar je graag naar binnen stapt. Een fitness voor thuis moet functioneel zijn, maar ook motiverend en gezellig. Hang dus vooral wat persoonlijke decoratie op, schilderen motiverende woorden of quotes op de muur en zorg voor een fijn muziekje op de achtergrond.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply