18

Tips voor het kopen van een hanglamp

Je hebt je ogen laten vallen op een hanglamp voor in jouw woning. Buiten dat de lamp een oase van licht geeft, is het ook een decoratieve toevoeging in de desbetreffende ruimte waar je de lamp gaat ophangen. Bij de webshop van lichtkoning.nl heb je een ruime keuze uit verschillende designs en is er voor elke smaak wel wat te vinden. 

Waar ga je de hanglamp ophangen?

De hanglamp is over het algemeen overal in huis op te hangen, behalve in de badkamer of in het toilet. Dit heeft te maken met het vocht in de badkamer, dit is niet goed voor de lamp en kan gevaarlijk zijn omdat je met je elektriciteit zit. In het toilet heb je als het goed is geen last van vocht, maar doordat het toilet zich in een kleine ruimte vindt, is dit niet praktisch met een hanglamp. 

Een hanglamp doet het erg goed boven de eetkamertafel, in de hal of in de woonkamer. De lamp valt direct op en is dus echt een blikvanger voor in je woning. 

Zoveel designs waar moet ik uit kiezen

Zoveel designs waar moet ik uit kiezen?

Wij snappen met bijna 3000 verschillende hanglampen dat je niet weet waar je moet beginnen. Daarom hebben wij wat praktische tips voor je onder elkaar gezet zodat er weer wat licht aan het eind van de tunnel is. 

Kijk als eerste naar waar wil je de lamp ophangen. Wordt dit de woonkamer of eetkamer?

Woonkamer:

Als je ervoor kiest om de lamp in de woonkamer op te hangen is het prettig dat je een lamp uitkiest met basisverlichting in combinatie met sfeerverlichting. Een hanglamp met dimfunctie is ook erg prettig, op deze manier kan je zelf de licht hoeveelheid bepalen. Lig je lekker romantisch op de bank wil je wat minder licht dan wanneer je een spelletje speelt en alles goed wil zien. 

Eetkamer:

In de eetkamer moet je met wat meer dingen rekening houden, uiteraard neem je mee wat voor soort licht je wil hebben, maar ook de hoeveelheid lampen, de grootte van de lamp(en) en de vorm moet je meenemen in je beslissing. 

In de meest ideale situatie hangt de lamp tussen de 60 a 75 cm boven de tafel. De lichthoeveelheid speelt hierin een belangrijke rol. Kies voor een grotere lichtcirkel omdat het sfeervoller is en je een groter deel van de tafel belicht. 

Heb je echt een grote eettafel kies dan voor meerdere hanglampen of ga voor een langwerpig design. 

Kijk als tweede naar wat heb je al in je woning. Wat voor stijl heb je in je woning toegepast welke kleuren komen vaker naar voren? Pas hier de kleur van de lamp op aan zodat het goed met elkaar overeenkomt. Je wil namelijk niet dat de kleurstelling met elkaar vloekt.

Heb je bovenstaande dingen een beetje op een rijtje gezet voor jezelf? 

Dan heb ik namelijk goed nieuws, op de website van lichtkoning.nl staan een aantal filters waar je uit kan kiezen. 

Dit maakt het makkelijker zoeken naar jouw hanglamp. 

Naast de standaard filters zoals prijs, leverdatum etc. kan je ook filteren op vorm, stijl en nog veel meer. Neem een kijkje op de webshop en maak van jouw huis een echt paleis.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply