17

Nieuwe kozijnen? 6 redenen om te kiezen voor kunststof

Na verloop van tijd zijn kozijnen toe aan vervanging. Tegenwoordig is het aanbod aan kozijnen zo groot, dat het soms lastig is om een goede keuze te maken. Het belangrijkste verschil zit in de materiaalkeuze. Ga je voor houten kozijnen, aluminium of kunststof? In dit artikel lees je 6 redenen om te kiezen voor kunststof kozijnen. Misschien sluiten de eigenschappen en voordelen wel perfect aan op jouw wensen.

1. Erg onderhoudsvriendelijk

Kunststof ramen en deuren zijn erg onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot houten kozijnen kan het materiaal niet gaan rotten. Daarnaast hoeft je het niet te schilderen en is het gemakkelijk schoon te maken. Af en toe poetsen met een vochtig doekje is al voldoende. Verder hoef je er niet naar om te kijken. Dat is toch ideaal?

2. Lange levensduur

Kunststof kozijnen van hoge kwaliteit gaan ontzettend lang mee. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 50 en 75 jaar. Zelfs als je voor een hele lange periode in hetzelfde huis blijft wonen, is de kans groot dat je de kozijnen slechts één keer hoeft te vervangen. Dit maakt kunststof kozijnen een hele duurzame keuze en een goede investering voor de toekomst.

3. Hoge isolatiewaarde

Door een zogenaamd meerkamersysteem hebben kunststof kozijnen een hoge isolatiewaarde. In de winter blijft de warmte veel langer binnen en in de zomer blijft het juist langer koel in huis. Daarnaast hebben de kozijnen een geluidsisolerende functie. Dit komt door de rubbers die het kozijn extra goed afsluiten. Als je aan een drukke weg woont, heb je met moderne kunststof kozijnen dus minder last van de geluiden. Dat draagt bij aan het wooncomfort en een betere nachtrust.

4. Eenvoudig te plaatsen

Kunststof kozijnen zijn erg eenvoudig op locatie te plaatsen. Je kunt hier een professionele monteur voor inschakelen, maar het is ook mogelijk om de kozijnen zelf te vervangen.

5. Sterk en veilig

Kunststof kozijnen met ingebouwd staal zijn erg sterk en dragen bij aan een veilige woning. Let bij de aanschaf goed op de keurmerken. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft bijvoorbeeld aan dat de kozijnen inbraakwerend zijn en het VKG keurmerk is hét keurmerk als het aankomt op kunststof kozijnen.

6. Beschikbaar in veel kleuren en stijlen

6. Beschikbaar in veel kleuren en stijlen

Kunststof kozijnen waren vroeger alleen verkrijgbaar in het wit, maar de laatste jaren gelukkig in veel meer kleuren en stijlen. Je kunt zelfs kiezen voor een karakteristieke houtlook. Hierbij wordt er een houtnerffolie gebruikt in plaats van een gladde folie, zodat je het kunststof nauwelijks meer kan onderscheiden van echt hout.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply