Creëer een aangename leeshoek in huis

Heb jij al een speciale leeshoek in huis? Een plekje waar je heerlijk kunt zitten en je helemaal kunt focussen op een goed boek. Niet zomaar tussen de alledaagse hectiek op de bank of aan de eettafel, maar echt in een apart gedeelte. Het hoeft niet eens zo’n bijzondere of grote plek te zijn – als het maar aangenaam is. Hieronder delen we een paar mooie leeshoek voorbeelden in verschillende stijlen. Laat je weten welk idee jouw favoriet is?

Leeshoek creëren met inbouwkast

Hoewel het niet vaak voorkomt dat je te veel opbergruimte hebt, kun je soms toch niet weten wat je met een lege kast aan moet. Kijk bijvoorbeeld naar de bovenstaande slaapkamer met inbouwkast. Het was misschien nog niet in je opgekomen, maar het is een hele leuke plek voor een leeshoek! Je hoeft het dus niet helemaal te vullen met schoenen of designertassen. Een paar goede boeken en kleine kamerplanten voelen zich hier ook wel thuis.

Moderne leeshoek in woonkamer

De inrichting van een leeshoek in huis kun je heel simpel houden. Heb je ergens al een nisje of aparte hoek in de woonkamer? Dan hoef je hier alleen nog maar een moderne stoel neer te zetten en een paar wandplanken te bevestigen. Natuurlijk kun je het geheel nog iets gezelliger maken met een vloerkleed, bijzettafel en een paar accessoires. En vergeet het kleurtje op de muur niet!

Knusse leeshoek voor de winter

Dit is toch perfecte leeshoek inspiratie voor een strenge winter? Geef het maar toe: je ziet jezelf al zitten bij de warme haard terwijl er buiten een dikke pak sneeuw ligt. Heen en weer wiegend met je favoriete roman in je handen. Je zou bijna willen dat de zomer voorbij is!

Leesplek in de vensterbank

Een brede vensterbank is in een handomdraai te veranderen in een aangename leesplek. Je hoeft er alleen maar een paar kussens of een dekentje neer te leggen. Dit werkt meteen als sfeervolle decoratie in je interieur.

Creatief huis met een leeshoek

Voor alle vreemde hoeken in huis is een leesplek natuurlijk de ideale oplossing. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als voor de vensterbank: met een paar kussens en dekentjes ben je al klaar! Wil je het toch iets uitgebreider aanpakken? Zoek dan een mooie loungestoel of koop een stijlvolle zitzak.

Leeshoek met hangstoel

Een hangstoel of hangmat staat bij veel mensen op het verlanglijstje. Het inrichten van een leeshoek is een goede reden om dit meubelstuk eindelijk aan te schaffen! De bovenstaande afbeelding bewijst zeker hoe mooi het kan zijn.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply