17

DIY: Paasstukje in eierdoos knutselen

Het is bijna Pasen! Heb jij al wat leuke decoratie in huis gehaald? In de winkels is er ontzettend veel te koop, maar het is natuurlijk veel origineler als jij de paasdecoratie zelf maakt. In dit Do It Yourself artikel laten we zien hoe je zelf een paasstukje kunt maken met kleine bloemetjes. Het is een schattig paasmandje van een eierdoos. Zo simpel kan het zijn!

Knutselen Pasen eierdoos: benodigdheden

Om deze eierdoos te knutselen voor Pasen heb je de volgende spullen nodig:

  • Eierdoos zonder klep
  • Eieren (leeggeblazen of neppe holle eieren/eierschalen)
  • Steekschuim
  • Water
  • Bloemen en mos
  • Bloembollen (die zonder water kunnen)
  • Bloemenschaar
  • Mes

Zelf eieren uitblazen: zo doe je dat

Voor dit knutselproject heb je holle eieren en eierschalen nodig. Je kunt een neppe variant kopen in de winkel, maar je kunt ze ook zelf uitblazen. Prik met een naald een gaatje aan de onderkant van het ei. Beweeg voorzichtig heen en weer en zorg ervoor dat je de dooier raakt. Maak vervolgens een wat groter gat aan de andere kant van het ei. Blaas door het kleinste gaatje en vang de inhoud van het eitje op in een schone bak. Hier kun je nog lekker een omelet van maken! Een andere optie is om gebruik te maken van een spuitje en het ei leeg te zuigen. Spoel de binnenkant van het ei daarna voorzichtig schoon en laat het goed drogen.

Stap 1: Snijd het steekschuim in blokjes

Snijd een stuk steekschuim in kleine blokjes. Deze blokjes moeten in de halve eierschalen passen.

Stap 2: Vul de eierschalen met steekschuim

Dompel de stukjes steekschuim in een bak met water en doe ze daarna in de halve eierschalen.

Stap 3: Decoreer de eierschalen met bloemen

Steek jouw favoriete bloemetjes in de eierschalen. Vul lege plekken eventueel op met mos. Het is het mooiste als het steekschuim niet meer zichtbaar is.

Stap 4: Prik een bloemetje in de holle eieren

Voor de afwisseling is het ook leuk om een aantal hele eieren te verwerken in dit paasstukje. Het gat waarmee je het ei hebt leeggeblazen, kun je nu gebruiken om een klein bloemetje in te prikken.

Stap 5: Decoreer de eierdoos met bollen

Versier de rest van de eierdoos met ‘no water’ bloembollen. Deze bloembollen zullen ook zonder water tot bloei komen. Hoe tof is dat?

Het resultaat: een paasstukje met schattige bloemen én paaseieren. Heel leuk voor op tafel tijdens het Paasontbijt of de Paasbrunch!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply