19

Interieur-webshop starten? Drie must haves!

In het nieuws was laatst dat er steeds minder woon-webshops zijn in Nederland. Of althans, veel mensen stoppen weer met deze online business. Best jammer, want naast dat het leuk is om een webshop te hebben kan het ook behoorlijk lucratief zijn. Zeker wanneer je dit doet in leuke producten voor het interieur, waar je affiniteit mee hebt. De inkomsten zijn dan niet het doel, maar juist een leuke bijkomstigheid. Loop jij ook al enige tijd rond met het idee om een woon-webshop te starten? Of dit nu in meubels, lampen of accessoires of is, kies iets wat je leuk vind. Welke drie must haves je hiervoor nodig hebt?

1.      Altijd online!

Natuurlijk is de basis van een webshop het internet. Zonder internet kun jij je online interieurwinkel niet open gooien en de bestellingen die binnenkomen niet afronden en verzenden. Goed internet thuis is altijd fijn, maar is als online ondernemer essentieel. Kies dan ook zorgvuldig en met aandacht je pakket. Er zit namelijk wel degelijk een heleboel verschil tussen. Het ene internet is gewoonweg het andere niet. Zeker wanneer jij samenwoont met een partner en/of kinderen die graag een film online kijken, kan het zomaar zijn dat je huidige pakket niet voldoet. Kortom, check je huidige abonnement en sluit over waar nodig.

2.      De hardware

De hardware

Naast het feit dat je natuurlijk internet nodig hebt, heb je ook een goede (en in je interieur passende) laptop of PC nodig. Je zult namelijk de binnenkomende bestellingen moeten verwerken. Maar veel mensen vergeten dat dit maar één aspect is van het online verkopen van spullen. Je hebt namelijk ook nog de klantenservice, retouren en (hopelijk niet al te veel) klachten die je moet afhandelen. Veel mensen denken dat ze dit in eerste instantie wel op hun telefoon af kunnen, maar zien al snel dat dit onoverzichtelijk wordt en er zo een chaos ontstaat. Iets wat je te allen tijde wilt voorkomen als webshops, want niks is zo vervelend als slechte online reviews.

3.      De zachte kant

Je hebt laptops en dergelijke dus nodig, maar je hebt ook de nodige software nodig. Een webshop bouwen is tegenwoordig niet lastig meer. Dit kun je soms zelfs al helemaal zelf zonder dure webdesigners. Wil je echter professioneel overkomen én in de toekomst groeien als toonaangevende woon-webshop? Dan is het wel goed om een professional in te schakelen. Zij kunnen jou adviseren over het programma wat je gaat gebruiken en welke vormgeving het beste bij jouw niche wat betreft wonen past. Ook kunnen jij je helpen met het optimaliseren van je SEO. Dit is de vindbaarheid van je website. Iets wat heel belangrijk is bij een webshop. Vergeet ook de kracht van social media niet, dit kan je online verkoop ook een boost geven.

Kortom, we kunnen wel concluderen dat je relatief weinig nodig hebt om een webshop te starten. Toch is het wel belangrijk de basis goed op orde te hebben alvorens je start. Wanneer je dit niet doet en je in het begin een paar flaters slaat waardoor je online slechte reacties krijgt, kan dit je de rest van je ‘webshop carrière’ achtervolgen. Dus een goed begin is het halve werk! Succes!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply