33

Commode in de babykamer inrichten: 6 tips

Je hebt eindelijk de perfecte commode kast voor je baby gevonden. Maar dan komt de volgende uitdaging: Hoe moet je de commode indelen? Met een logische en handige indeling van de commode maak je het jezelf een stuk makkelijker. Alles is binnen handbereik! In dit artikel geven we graag een aantal praktische tips om de commode in te richten.

Tip 1: Maak gebruik van mandjes en bakjes

Of je nou een baby commode met lades of met deuren hebt, mandjes komen áltijd goed van pas. De baby commode inrichten wordt ineens kinderspel. Met losse manden of bakjes maak je het overzichtelijk. Je kunt alles netjes opbergen, eenvoudig verschuiven en snel pakken. De indeling van de commode wordt zo helemaal marie kondo proof!

Tip 2: Leg belangrijke spullen bovenop de commode

Bij een grote commode heb je waarschijnlijk genoeg ruimte om er spullen bovenop te zetten. Kies voor producten die je iedere dag gebruikt. Denk aan billendoekjes, crème en een paar luiers. Past dit niet op jouw kleine ladekast? Hang dan een wandrek boven de commode voor meer opbergruimte. Zorg er altijd voor dat er zo min mogelijk binnen handbereik van de baby staat. Ze vinden het maar al te interessant om spullen vast te pakken of om te stoten.

Tip 3: Koop een goed aankleedkussen

Natuurlijk mag ook een goed aankleedkussen niet ontbreken. Koop er eentje met opstaande randen zodat de baby goed blijft liggen. Let op: zelfs met zo’n luxe aankleedkussen moet je de baby nooit alleen laten! Voor je het weet kunnen ze omrollen of wegkruipen.

Tip 4: Gebruik de bovenste lade voor verschoon spullen

De eerste lade gebruik je voor de belangrijkste dingen: de voorraad luiers, verschillende soorten doekjes, zalfjes en andere verzorgingsproducten, (plastic) zakjes voor de luiers en eventueel medicijnen.

Tip 5: Gebruik de tweede lade voor kleding

De tweede lade is erg geschikt voor kleding: rompertjes, sokken, maillots, shirts, pakjes, broeken etc. Leg er alleen kledingstukken in die ook echt passen. Kleding voor een paar maand later kun je beter in een aparte kast bewaren. Anders trek je je kindje ineens een véél te grote broek aan. Dat kan nogal wat frustratie opleveren – zonde van de tijd en moeite. J

Tip 6: Gebruik de derde lade voor beddengoed en handdoeken

De derde lade kun je bijvoorbeeld gebruiken voor beddengoed en handdoeken. Maar ook slaapzakken, draagdoeken en extra voorraad is hier prima op z’n plek. Doe vooral wat jou het handigste lijkt!

Lees ook ons artikel: 12x inspiratie voor je babykamer

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply