Tips voor een overzichtelijke en nette kledingkast

Is jouw kledingkast een complete chaos en ben je het overzicht helemaal kwijt? Dan is het de hoogste tijd om hier iets aan te doen! Met een paar handige tips maak jij de kledingkast inrichting weer netjes en geordend. Op deze manier kun je veel sneller de juiste kledingstukken terugvinden. Maak een middag vrij, zet een lekker muziekje op en ga aan de slag met ons advies.

Tip 1. Haal de kledingkast eens helemaal leeg

Je kunt de kledingkast pas echt goed ordenen als je het eerst helemaal leeg haalt. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat je alle spullen weer op dezelfde manier opbergt. En dat heeft in eerst instantie waarschijnlijk niet zo goed uitgepakt. Door met een lege kast te beginnen, zie je nieuwe en handige mogelijkheden. Je kunt nu meteen kritisch kijken naar alle items die je hebt. Alles wat niet meer past, wat je nooit meer aan hebt of wat niet in de nette kledingkast thuis hoort mag weg. Je kunt het verkopen, weggeven of (als het er heel slecht aan toe is) in de container gooien.

Tip 2. Maak een handige kledingkast indeling

Verdeel je kledingkast in verschillende delen en categorieën. Leg alle basic shirtjes bij elkaar, hang alle jurken naast elkaar, leg de broeken op dezelfde plek en hou je werkkleding apart. Bedenk daarnaast welke items beter opgehangen kunnen worden, wat er op een stapel op een plank kan liggen en welke spulletjes in een lade mogen.

kledingkast inrichting tips

Tip 3. Maak optimaal gebruik van de hoogte

Als je veel opbergruimte wilt creëren, moet je optimaal gebruik maken van de hoogte. Koop daarom een kast (of kledingkast op maat) die bijna tot aan het plafond komt. Voor de bovenste planken kun je gewoon een kruk of opstapje gebruiken. Er zijn zelfs speciale ophangsystemen die je uit kunt klappen. Zo kun je overal bij en heb je tegelijkertijd meer ruimte.

Tip 4. Koop mooie en handige kledinghangers

Het ziet er mooi en overzichtelijk uit als alle kledinghangers hetzelfde zijn. Vind je dit iets te overdreven? Koop dan op zijn minst kledinghangers die stevig genoeg zijn en je kleding niet beschadigen.

Tip 5. Koop mandjes en bakken

Vaak is het erg handig om een plank te vullen met losse mandjes en bakken. Hier kun je kleine spullen als sokken en ondergoed beter in opbergen. Ook kun je een mand eenvoudig naar je toe schuiven zodat je niet achter in de kast hoeft te duiken.

Marie Kondo techniek

Tip 6. Vouw je kleding op

Heb je het idee dat een kledingkast met lades of manden onhandig is en dat er maar weinig in past? Dan berg je de kleding waarschijnlijk op de ‘verkeerde’ manier op. In een lade moet je de spullen niet opstapelen, maar rollen en vouwen. Denk maar aan de welbekende Marie Kondo techniek!

Tip 7. Gebruik de lege ruimte onderin voor schoenen

Vaak blijft er onderin de kast een ruimte vrij. Bijvoorbeeld omdat er een paar korte jurkjes, blazers en blouses in de kast hangen. Deze lege ruimte kun je goed gebruiken voor je schoenen. Je kunt natuurlijk ook een mooi kledingrek of schoenenrek kopen en deze ernaast zetten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply