46

12x inspiratie voor je babykamer

Een babykamer is meer dan een slaapkamer voor je kindje. Je kleintje zal veel tijd doorbrengen in de ruimte, dus het moet hier wel gezellig zijn. Bovendien wil je de babykamer mooi inrichten, zodat de ruimte bij de rest van je stijlvolle huis past.

Maar hoe creëer je een praktische, gezellige én stijlvolle kinderkamer? Dat lees je in onderstaande tips.

1: Scandinavische babykamer
Fan van de Scandinavische stijl? Dan kun je de slaapkamer van je kindje volledig volgens deze trendy woonstijl inrichten.

© Petite Amélie

Nieuwe babykamer kopen? Kijk eens bij deze babykamers op Petite Amélie.

2: Zwart-wit
Als je felle kleuren wat spannend vindt, kun je natuurlijk ook basiskleuren gebruiken om de babykamer te stylen. De kleuren zwart en wit staan mooi bij elkaar, maar je kunt ook variatie aanbrengen met donkergrijs.

3: Behang op de muur
Vind je het niet voldoende om een wandje in de babykamer te schilderen? Verander die saaie muur dan in een echte eyecatcher met een leuk behangetje.

4: Het dieren thema
De meeste kinderen houden ontzettend van dieren. Zelfs de jongste baby’s vinden dieren leuk. Bovendien zijn dieren erg schattig. Het dieren thema is dan ook perfect voor de babykamer.

Dieren thema

© Petite Amélie

5: Het dino thema
Krijg je een zoontje? Dan kun je jouw babykamer een stoer dino thema geven. Er zijn diverse leuke manieren om dino’s in de babykamer te verwerken, zie hier. Je kunt wat dino’s als decoratie neerzetten, maar je kunt ook schattige dino posters aan de muur hangen.

6: Een klassieke babykamer
Wil je de babykamer zo rustig en klassiek mogelijk houden? Gebruik dan zo veel mogelijk wit in de ruimte. Vind je dit iets te kil? Zet dan houten meubels in de babykamer. Hierdoor krijgt de ruimte direct meer sfeer.

7: Het Nijntje thema
Bijna ieder kind heeft wel een voorleesboekje van Nijntje. Het wereldberoemde konijntje is hartstikke schattig en een geweldig thema voor de babykamer.

8: Pastelkleuren
Als je niet van felle kleuren houdt en wit te saai vindt, zijn pastelkleuren zeker iets voor jou. Pastelblauw, pastel roze, mintgroen en pastelgeel staan allemaal prachtig in de babykamer.

9: Een hangende wieg
Een wieg hoeft helemaal niet op de grond te staan. Je kunt het bedje van je kindje ook met een stevig touw aan het plafond hangen.

10: Gouden accessoires
Ben je in verwachting van een kleine diva? Dan kun je de glamoureuze kleur goud in de babykamer verwerken. Doe je dit subtiel met enkele gouden accessoires, dan weet je zeker dat de babykamer niet te druk wordt.

11: Winnie de Pooh
Hoe oud Winnie inmiddels ook is: het Winnie de Pooh thema is nog altijd ‘hot’!

12: Geel als trendkleur
Geel is een echte trendkleur. Ook deze kleur kun je in de slaapkamer van je kindje verwerken. Door een wandje geel te schilderen, maar ook met gele accessoires.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply