16

Comfortabel zonnen in je achtertuin

Vind jij het ook heerlijk om tijdens de zonnige dagen zo veel mogelijk buiten te zitten? In de achtertuin genieten van de zonnestralen op je huid – echt een zomers gevoel! Om dit momentje voor jezelf nóg comfortabeler te maken, hebben een aantal tips op een rij gezet. Zo kun je niet alleen optimaal ontspannen, maar ook veilig zonnen in de tuin.

Afwisseling tussen zon en schaduw

Ben je dol op zonnen, maar wil je ook veilig bruinen? Bescherm je huid dan altijd goed met zonnebrandcrème. Er wordt aangeraden om minimaal eens in de twee uur opnieuw te smeren. Daarnaast is het beter om de super felle zonnestralen tussen 12 en 3 uur ’s middags te vermijden. Ga dan liever in de schaduw zitten om verbranding te voorkomen. Creëer daarom ook een fijn zitje onder de overkapping, onder een schaduwdoek of grote parasol.

Verstelbaar ligbed

Een handdoek op de grond of bovenop een luchtbed werkt prima, maar een echt ligbed is natuurlijk veel aangenamer. Verwen jezelf deze zomer met een nieuw verstelbaar ligbed. Je kunt de rugleuning helemaal plat leggen tijdens het zonnen en tussendoor rechtop zitten als je wat gaat eten en drinken.

Stevige bijzettafel voor drinken

Het is belangrijk om op een warme dag voldoende water te blijven drinken. Schaf een stevig bijzettafeltje aan zodat je altijd een glas water naast je neer kunt zetten. Ben je geen liefhebber van water? Voeg dan eens wat fruit toe om het een lekker smaakje te geven. Eet daarnaast groente en fruit waar veel vocht in zit om goed gehydrateerd te blijven. Denk aan een sappige watermeloen, een koud fruitijsje of een frisse komkommersalade.

Fijne ondergrond voor blote voeten

Gras is een fijne ondergrond voor blote voeten. Het voelt zacht aan en wordt niet te warm in de zon. Tegels kunnen daarentegen wel erg heet worden. Hier kun je je voeten zelfs aan verbranden. Pas hier dus mee op! Leg eventueel een kleed over de tegels zodat je veilig op blote voeten naar binnen kunt lopen.

Ontspanning of vermaak

Als jouw ligbed en schaduwplek helemaal klaar is voor gebruik, is het eindelijk tijd om te relaxen in de tuin. Vergeet niet om een boek, tijdschrift of puzzelboekje te pakken om jezelf te vermaken. Je kunt ook heerlijk ontspannen met een geleide meditatie of rustgevende muziek in je oren. Tip: leg je telefoon of tablet in de schaduw om oververhitting te voorkomen. Leg het bijvoorbeeld onder je ligbed of pak het in met een handdoek.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply