19

Hoe kun je een houten tafel beschermen?

Heb je onlangs een mooie houten tafel gekocht? Dan is het doorgaans verstandig om nog even te wachten voordat je de tafel echt in gebruik neemt. Een onbehandelde houten tafel is namelijk erg kwetsbaar. Knoei je een keer rode wijn op de tafel, dan krijg je de vlekken bijna niet meer weg. Nu staat rode wijn erom bekend hardnekkige vlekken te veroorzaken, maar ook veel andere dranken en voedingswaren kunnen vervelende vlekken veroorzaken in onbehandeld hout. Hoe je een houten tafel het best beschermen kunt? Daarvoor kun je een speciale houten tafel olie gebruiken. Na het aanbrengen van die olie is de tafel goed tegen vlekken beschermd.

Hoe kun je een houten tafel behandelen?

Een houten tafel behandelen met behulp van olie is zeer eenvoudig. Belangrijk is om er eerst voor te zorgen dat de tafel mooi schoon is. Hierna is het belangrijk om de olie goed te mengen. Zodra je dat hebt gedaan, kun je de olie aanbrengen met een kwast en/of roller. Hierna is het belangrijk dat de olie de kans krijgt om goed droog te worden. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van het type olie en van het binnenklimaat. Doorgaans is de olie na 10 uur goed droog. Belangrijk is wel om de ruimte waar de tafel staat goed door te luchten.

Als je de olie goed hebt aangebracht en het middel helemaal gedroogd is, dan is de tafel beschermd. Vanaf dat moment maakt het dus niets meer uit als je per ongeluk een keer knoeit. Je kunt er zelfs voor kiezen om helemaal geen onderzetters meer te gebruiken.

Hoe kun je een houten tafel behandelen

Het hout meteen een andere kleur geven

Je kunt ook voor een meubelolie kleur kiezen om het hout direct een andere kleur te geven. Het is zelfs mogelijk om voor een kleur te gaan waardoor de tafel er uit blijft zien alsof deze onbehandeld is. Wat de kleur van het hout betreft, heb je ontzettend veel keuze. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor een witte of juist zwarte kleur kiezen. Omdat je alle kanten op kunt met meubelolie, kun je het ook gebruiken als je van interieur veranderd bent. Zo kun je de kleuren van je tafel mooi op bijvoorbeeld die van je nieuwe bank laten aansluiten.

Wil je de houten tafel in de toekomst nog eens behandelen? Dan hoef je olie vaak niet eens op te schuren. Je kunt gewoon een nieuwe laag olie bovenop de bestaande laag aanbrengen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply