45

een makkelijk behang op de muur

behang

het behang flex putti op mijn wekplek..

Ik ben gek op behang. Ik ben dus erg blij dat behangen steeds makkelijker wordt. Ik had voor mijn werkplek het behang Flex Putty uitgekozen, dit is een behang uit de superfresco easy serie van Graham & Brown.
Ik las dat…  ‘met dit behang iedereen kan behangen en dat je de onhandige behangtafels en het plakkerig behang voortaan kon vergeten’. Superfresco easy is namelijk een vliesbehang waarbij je alleen de muur hoeft in te lijmen. Het behang kun je, na het insmeren van de muur, direct op de muur plakken. Maak je een foutje of hangt het behang scheef, dan is dat geen enkel probleem… want je kunt het behang er makkelijk afhalen en beginnen. Als je gaat beginnen, dan…

heb je nodig:

– behanglijm (kant en klaar of om zelf te maken)- een brede kwast
– een schaar, scherp mesje
– behangborstel of doek
– het behang

hoe doe je het:

1. Leg alles klaar.
2. Smeer de muur in met behanglijm, zo breed als een behangbaan.
3. Leg de rol behang op de grond en trek het begin omhoog. Plak het vast, schuif etc.
4. Strijk de banen glad met een borstel of een doek zodat alle bobbels er via de zijkant uit gehaald zijn.
5. Snijd of knip de boven- en onderkant langs de plint recht af.
6. Herhaal dit bij iedere baan.

Afijn, dat ben ik uit gaan proberen, want ik behang namelijk erg graag. Kleine stukjes doe ik gewoon effe snel zelf, grote stukken doe ik ik graag met een ander samen. Ik heb van allerlei behangetjes uitgeprobeerd en heb dus wel wat ervaring.

Op een vrije middag ben ik begonnen met mijn muurtje en naarmate de tijd vorderende werd ik steeds enthousiaster. Een superbehang, want:
– het is lekker stevig en soepel. Je voelt gewoon dat het niet snel zal scheuren…
– het is echt gemakkelijk: eerst muur insmeren en dan plakken… Niet overal lijm, waardoor je minder hoeft schoon te maken.
– omdat je nog makkelijk het papier over de muur met behanglijm kon schuiven, kreeg je mooie passende naadjes.
– je kunt het papier erg makkelijk knippen en snijden. Ik kon tijdens het plakken de onderkant er met een mes m.b.v. een liniaal afsnijden in een mooie rechte snijlijn. (Meestal scheurt het of ga je scheef…)

Helaas had ik een programmacrash en zijn mijn foto’s van het proces verdwenen. Jullie moeten het doen met het eindresultaat.

Kortom: een superbehang. Het ziet er weer fris en strak uit in mijn werkhoek!

behang

behang flex putti superfresco va Graham & Brown

makkelijk behang

een fijn motiefje in het behang

Show Comments

4 Comments

  1. kreamade 2 april 2015
  2. Truus Zaalberg 2 april 2015
    • Petra 2 april 2015

Leave a Reply