Chic interieur? Monteer een rozet aan het plafond

Vind je het lastig om zelf een chic interieur te creëren? Richt je dan eens op de details van de ruimte. Niet alleen de meubels spelen een belangrijke rol. Ook de vloer en muren dragen bij aan de juiste sfeer. Hetzelfde geldt voor het plafond: met een plafond rozet voeg je direct een vleugje elegantie toe. Wil je meer weten over het monteren van chique rozetten? Lees dan gauw verder!

Wat zijn rozetten?

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens een rozet gezien, maar is niet iedereen bekend met de naam. Rozetten zijn decoratieve ornementen die worden gebruikt om een kamer op te fleuren. Meestal monteer je de rozetten aan het plafond op de plek van een hanglamp. Binnen dezelfde categorie vind je plafond sierlijsten en wandlijsten – dit zorgt allemaal voor een exclusieve en klassieke uitstraling.

Hoe gebruik je rozetten in je interieur?

Vaak wordt een rozet gebruikt om het plafond te betrekken bij een stijlvolle hanglamp. Je boort een gat in het midden van een rozet zodat hier de bedrading doorheen kan. Vervolgens monteer je het stevig op je plafond. Daarnaast is het mogelijk om er een oud gat van een hanglamp mee te bedekken. Dit is erg mooi wanneer je de indeling van je woonkamer aanpast en hierdoor geen hanglamp meer nodig hebt op de oude plek. In plaats van het gat dicht te stucen, bevestig je er een decoratief rozet overheen. Op deze manier geef je de woonkamer een chique touch!

Welke kleur plafond rozet?

In de meeste gevallen zijn witte rozetten de beste keuze. Dit is tijdloos en stijlvol. Als je het plafondornament mooi wil laten overvloeien in de rest van je interieur, zorg je ervoor dat het plafond exact dezelfde kleur heeft als de rozetten. Natuurlijk kun je ook een statement maken met een contrasterende tint, maar het effect is hierdoor minder chic en verfijnd.

Plafond rozet voor hotel chic interieur

Op het bovenstaande inspiratiebeeld zie je hoe mooi rozetten passen bij een hotel chique woonstijl. De decoratieve plafondornamenten brengen de ruimte naar een hoger level. Het sluit daarnaast goed aan bij een klassiek interieur, een moderne barok inrichting of een woning met boutique sfeer.

Plafond rozetten voor modern chique interieur

Spreekt die klassieke en barok-achtige woonstijl je niet zo aan? Kijk dan eens naar moderne rozetten. Deze hebben een strak design zonder al te veel tierelantijntjes. Het is heel mooi te combineren met een minimalistische inrichting. Denk aan een luxe woonkamer of een slaapkamer met hotelgevoel. Rechthoekige rozetten zijn hiervoor een gave optie!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply