10

Inspiratie: 6x barok inrichting met een moderne twist

Hoge plafonds, sierlijsten, kroonluchters, grote schilderijen en gouden details: bij deze kenmerken denk je waarschijnlijk niet direct aan een modern interieur. Het zijn namelijk hele klassieke elementen. Toch kan de barok stijl perfect samengaan met een eigentijdse look. In dit artikel zie je 6 toffe voorbeelden van een barok modern interieur.

1. Klassieke sierlijsten in de woonkamer

Heb jij een woning met prachtige hoge plafonds? Dan mag je hier gebruik van maken! Trek nog meer aandacht naar de muren door er sierlijsten op te bevestigen. Creëer grote vlakken of een klassieke lambrisering. Verf alles in dezelfde kleur voor een chic resultaat. Monteer ook mooie plafondlijsten langs de randen en een rozet om de lamp. Dit brengt direct een baroksfeer in de moderne woning.

2. Modern barok interieur

In dit tweede voorbeeld komt de Scandinavische woonstijl samen met barok. Alle details zijn erg klassiek, maar door de witte basis oogt deze woonkamer toch erg modern. Met de fluwelen hoekbank wordt een geweldig statement gemaakt!

3. Lichte barok huis inrichting

Omdat veel mensen bij de barokstijl denken aan donkere kleuren, delen we graag nog meer inspiratie van lichte woonkamers. Beigetinten en pastelkleuren gaan namelijk erg mooi samen met de klassieke interieurstijl. Je zou in plaats van gouden details eventueel roségoud of koper toe kunnen voegen. Dit straalt nog meer warmte uit en is tegelijkertijd wat stoerder dan klassiek goud.

4. Moderne barok chaise longue

Als er één meubelstuk perfect past bij de barokstijl, dan is het wel een chaise longue. Een ligstoel waar je heerlijk op kunt relaxen. Een mooie toevoeging aan de woonkamer, maar tevens leuk voor in een ruime slaapkamer of in een leeshoek. Ook andere meubels met gecapitonneerde of doorgestikte stoffering passen mooi bij deze stijl.

5. Slaapkamer met klassieke look

Een interieur met barok details kan ook een hele romantische uitstraling hebben. Kijk maar eens naar de bovenstaande slaapkamer. Het geheel oogt erg klassiek en luchtig. De kunstbloemen aan de muur geven de ruimte een unieke twist.

6. Industrieel barokstijl interieur

Het lijkt in eerste instantie een vreemde combinatie, maar toch past de barokstijl erg goed bij een industrieel interieur. Liefhebbers van stoer en robuust hoeven de klassieke stijl dus niet direct af te wijzen. Het vormt juist een interessante contrast! Je zou het bovenstaande interieur nog iets warmer kunnen maken door de tegelvloer te vervangen voor een houten visgraatvloer.

Welk voorbeeld van een modern barok interieur spreekt jou het meeste aan?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply