25

5 leuke ideeën voor in de kinderkamer

De kamer van je kinderen is een plek waar ze zich helemaal kunnen ontspannen en waar ze zich even terug kunnen trekken. Het is daarom belangrijk om van deze kamer een mooie en gezellige plek te maken. Maar hoe doe je dat precies? Je leest het in deze blog!

#1 De basis

Kijk allereerst naar de basis van de kamer. Zorg dat er een goede vloer ligt, dat er mooi behang of verf op de muur zit en dat er een eyecatcher van een lamp hangt. Op die manier heb je de eerste stap gezet en kun je verder met de meubels uitkiezen en het inrichten van de kamer. Tip: kies voor een rustig behang of kleur op de muur, want op die manier weet je zeker dat je kinderen er niet snel op uitgekeken zijn. Een druk printje kan vaak tijdelijk leuk zijn, maar op langere termijn wat gaan vervelen.

#2 Bureau

Een bureau is onmisbaar in de kamer van kinderen. Op een gegeven moment is het namelijk fijn om daar lekker aan te werken, ontspannen of te knutselen bijvoorbeeld. Kies daarom een bureau uit dat past bij de kamerinrichting. Maak jij veel gebruik van hout in de kamer? Ga dan voor een mooie eikenhouten bureau. Of is de kamer meer industrieel ingericht? Dan staat een bureau van metaal heel stoer. Er is genoeg keuze, dus zoek eens wat inspiratie op en maak bijvoorbeeld een selectie van jouw favorieten. Op die manier zie je precies wat er mooi bij gaat staan en welke bureaus afvallen.

#3. Bed

Het bed van je kind is heel belangrijk. Je wil dat ze een goede nachtrust hebben en dat het bed ook nog eens past in de kamer van je kind. Kijk dus eens goed naar je kind. Is het een stoer kind? Dat is het leuk om te kijken naar een bed dat hierbij past. Een stoer jongensbed staat bijvoorbeeld heel gaaf in de ruimte en is een echte toevoeging. Het handige hierbij is ook dat je kunt kiezen voor een hoogslaper met een bureau eronder! Op die manier bespaar je veel ruimte.

#4 Vloerkleed

Vloerkleed

Doordat kinderen vaak op hun kamer willen spelen is het wel zo fijn om een zacht vloerkleed te hebben liggen. Hier kunnen ze lekker op zitten en is het comfortabel. Daarnaast is het een voordeel dat het speelgoed minder lawaai maakt dan op de grond! Ideaal, toch? Hierdoor dempt het geluid iets, waardoor je de harde geluiden van speelgoed laten vallen minder zal horen. Daarnaast beschermt het de vloer ook tegen krassen en heeft je kind heerlijke warme voetjes.

#5 Opbergruimte

Denk je soms ook wel eens: “Waar moet ik al dat speelgoed toch kwijt?”. Een handige tip hiervoor is om te kiezen voor een vakkenkast. Hier kun je enorm veel speelgoed neerleggen en kun je daarnaast de ruimte ook nog eens doorbreken. Zet de kast bijvoorbeeld tussen het slaapgedeelte en de speelhoek in. Hierdoor krijg je twee verschillende ruimtes en zorg je ervoor dat er echt alleen wordt gespeeld in de speelhoek.

Misschien ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd en ben je op zoek naar een bed voor jongens en voor meisjes. Kies in dat geval voor een houten kinderbed. Dit staat mooi in elke ruimte en hiermee laat je de natuurlijke materialen naar voren komen. Succes met het aanpakken van de kamer!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply