28

Tips voor het maken van een comfortabele tuin

Zo gauw de eerste zonnestralen tevoorschijn komen wil men niets liever dan naar buiten. Wat is er dan fijner om je tuin zo mooi mogelijk te maken? Een mooie sfeervolle tuin is niet alleen fijn om te hebben, maar het is ook fijn om je er comfortabel in te voelen. Of het nou zomer is of winter, een comfortabele tuin is altijd fijn en is eigenlijk gewoon een must. Niet iedereen heeft misschien de financiële middelen om aan een dergelijke tuin te werken, maar het hoeft niet duur te zijn. Hieronder drie manieren om je tuin comfortabeler te maken.

1.Zorg voor een comfortabele zit- of ligplaats

Wat is er belangrijker dan goed kunnen zitten in je tuin? Lekker kunnen ontspannen in je tuin hoort er gewoon bij, zeker tijdens de warme zomerdagen. Hierbij kan je denken aan een loungeset, relaxte ligstoelen om lekker onderuit te liggen en een mooie eettafel met stoelen om gezellig aan te eten. Let hierbij ook op onderhouds vriendelijk materiaal. Ook goed zittende en sfeervolle tuinkussens mogen uiteraard niet ontbreken. Een mooie set of eettafel met stoelen hoeft niet duur te zijn. Tegenwoordig kan je bij Ikea of bij een tuincentrum onder andere mooie sets vinden. Mocht je een zakcentje over hebben, dan is een jacuzzi kopen ook een optie. Niet alleen biedt een jacuzzi een comfortabele zit- of lichtplaats, ook kan hij zowel verwarmend als verkoelend zijn!

Jacuzzi bubbelkoning

2.Aanleggen sproeisysteem

Het kan extreem heet zijn in de zomer, kijk maar naar zomer 2020. Dit is niet goed voor de planten. Je kan hiervoor een sproeisysteem aanleggen, het voordeel van een sproeisysteem is dat deze op maat kan worden ingesteld. Een ander voordeel van een sproeisysteem is dat het veel zuiniger is in waterverbruik in vergelijking met handmatig sproeien. Een sproeisysteem hoeft ook niet heel duur te zijn. Je kunt deze al aanschaffen vanaf 100 euro.

3. Voldoende schaduw

Zoals hier boven al beschreven kan het behoorlijk heet worden in de zomer. Het is daarom belangrijk dat je ook voldoende schaduw in de tuin kunt creëren. Een boom in de tuin is dus eigenlijk wel een must. Je hebt op deze manier ook meer privacy en meer comfort. Geen boom in de tuin? Ga dan voor een goede parasol. Je hebt veel soorten en maten en bij diverse tuincentra en bouwmarkten kan je een goede en betaalbare parasol kopen.

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren die je kunt gebruiken om je tuin comfortabeler te maken. Deze manieren hoeven niet duur te zijn, maar kunnen net even wat fijner zijn in bijvoorbeeld een warme zomer te genieten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply