42

DIY: Spookjes knutselen voor Halloween

Halloween staat weer voor de deur – tijd voor wat spooky Do It Yourself inspiratie! Vandaag gaan we Halloween spookjes maken van stof. Deze zijn erg leuk als decoratie. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe groot het spookje moet worden. Wij gaan voor een schattige kleine variant. Kijk je mee?

Zelf een Halloween spookje knutselen: wat heb je nodig?

Spookjes knutselen is helemaal niet lastig. Je kunt het zelfs samen met kinderen doen! Dit is wat je nodig hebt:

  • Stijfsel
  • Stukje gaas of een dunne doek
  • Kom met warm water
  • Klein balletje (of iets anders wat rond is)
  • Glas waar het balletje op kan liggen
  • IJzerdraad
  • Föhn
  • Plak oogjes
  • Eventueel een stuk touw of een LED waxinelichtje

Stap 1: Maak het stijfsel

Je kunt stijfsel in de winkel kopen, maar ook heel eenvoudig zelf maken. Je hoeft alleen maar 450 ml warm water te mengen met 2 eetlepels maïzena.

Stap 2: Doe het gaas in het stijfsel

Knip eerst een stukje gaas uit voor het spookje. Dit hoeft niet heel netjes. Het mag een vierkant, een rondje of een vreemde vorm met slierten zijn. Daarna dompel je het stuk gaas (of een heel dun doek) in het stijfsel mengsel. Laat dit even goed intrekken.

Stap 3: Maak de vorm voor het spook

Pak een klein glas waar je een balletje op kunt zetten. Hoe groter de bal (of een ander rond voorwerp), hoe groter het spook. Vaak is een pingpongballetje of plastic ei een mooi formaat. Maak daarnaast twee kronkelende armen van ijzerdraad. Zorg ervoor dat het stevig blijft staan als je het loslaat. Dit vormt de basis van het spookje.

Stap 4: Leg het gaas over de vorm

Haal nu het stukje gaas uit de bak met stijfsel en leg het over de vorm heen. Als je tevreden bent met de positie, blaas je met een föhn het gaas helemaal droog. Je kunt natuurlijk ook gewoon een paar minuten wachten.

Stap 5: Plak oogjes op het spookje

Als het spook helemaal droog en stijf is, kun je het eenvoudig van de constructie afhalen. Nu ga je het echt tot leven brengen met een paar plakoogjes. Heb je deze niet bij de hand? Dan kun je ook twee ogen tekenen met een zwarte stift.

Stap 6: Maak het Halloween spookje af

Maak tot slot een touwtje vast aan het spook zodat je het kunt ophangen. Je kunt er zelfs een slinger van maken met allerlei Halloween figuren. Of zet jouw griezelige creatie juist over een LED waxinelichtje voor een spannend effect. Er zijn heel veel leuke opties!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply