20

Tips voor last minute Sinterklaas surprises

Was je helemaal vergeten dat het aanstaande zondag 5 december is en heb je nog geen surprise gemaakt? Geen paniek! Wij hebben een aantal tips en ideeën op een rij gezet voor een last minute Sinterklaas surprise. Zo kom je er dit Sinterklaasweekend toch goed vanaf. Veel succes en knutselplezier!

Tip 1. Doe online inspiratie op

Verspil geen tijd door zelf een creatief DIY idee te bedenken, maar ga direct online op zoek naar Sinterklaas surprise inspiratie. Er zijn eindeloos veel ideeën te vinden op Google, Pinterest, Instagram en allerlei blogs. Gebruik hobby’s, een favoriete sport of lievelingsdier als zoekwoord. Vergeet niet om de woorden ‘surprise’ en ‘makkelijk’ erachter te zetten.

Tip 2. Gebruik huis tuin en keuken spullen

Als je geen tijd meer hebt om naar de winkel te gaan, moet je creatief gebruik maken van de spullen die je hebt. Heb je kinderen? Dan zijn er waarschijnlijk genoeg handige knutselspullen in huis. Anders kun je gebruik maken van huis tuin en keuken spullen. Denk aan wc-rollen, keukenrol, verpakkingsmateriaal of een dweil. Met een dweil (zo’n witte mop die je voor minder dan een euro scoort bij de Action) kun je bijvoorbeeld heel snel en gemakkelijk een surprise hond knutselen. Zoek online op: ‘surprise mop hond’ en je komt genoeg leuke ideeën tegen! Op de afbeelding hieronder zie je een tof voorbeeld van een Sinterklaasje van een wc-rol.

Lees ook ons DIY artikel: Kaars knutselen met wc rollen

Tip 3. Denk vierkant en rechthoekig

Bij complete paniek kun je altijd nog grijpen naar een schoenendoos. Je kunt verrassend veel leuke Sinterklaas surprises knutselen met een rechthoekige basis. Wat dacht je van een TV, radio, robot, minion, spongebob, koffer, piano, stoomboot, krokodil, tennisbaan of groot legoblok van een schoenendoos? Zelfs een paard of unicorn kun je heel simpel maken met wat rechthoekige dozen.

Tip 4. Knutsel een grabbelton

Ben je totaal niet creatief en ook geen knutseltalent? Dan is de ouderwetse grabbelton of grabbeldoos jouw redding. Het is super simpel te maken en toch leuk om te krijgen. Wie houdt er nou niet van grabbelen naar cadeautjes?

Tip 5. Maak een mini speurtocht

Ook tof: maak een schatkaart met een kleine speurtocht. Geef aan welke route iemand moet lopen om zijn Sinterklaascadeautje te vinden. Je hebt er helemaal geen knutselspullen voor nodig! Natuurlijk wel een beetje ruimtelijk inzicht en richtingsgevoel om de speurtocht te laten slagen. Zet eventueel een paar cryptische hints op de schatkaart om de ontvanger goed op weg te helpen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply