Inspiratie: mooie boekenkast voor in huis

Echte boekenwurmen kunnen niet zonder een grote boekenkast. Maar welke kasten zijn er op dit moment populair? En hoe kun je op een stijlvolle manier de boekenkast inrichten? Wij geven een aantal tips en laten je de leukste boekenkast ideeën zien in dit artikel! Sommige voorbeelden zijn erg praktisch, terwijl anderen vooral een decoratieve functie hebben.  

Boekenkast van metaal en hout

Deze metalen boekenkast met robuuste houten elementen is ontzettend stoer. Het is een mix tussen een industriële stellingkast en een karakteristieke boekenkast. Omdat het zo’n groot exemplaar is, kun je het ook voor veel meer gebruiken dan alleen boeken. Combineer het leesvoer met een aantal interessante accessoires om er een persoonlijke draai aan te geven. Tip: Koop bij een grote kast ook meteen een smalle boekenkast ladder. Zo kun je eenvoudig bij de bovenste planken komen.

Boekenkast wand rondom de deur

Het is ook mogelijk om een open boekenkast om een deur heen te bouwen. Dit zorgt voor een heel speciaal effect! Omdat je optimaal gebruik maakt van de hoogte, is er genoeg ruimte voor al jouw favoriete boeken. Vind je het geheel toch iets te rommelig ogen? Sorteer de boeken dan op kleur of kies voor een dichte boekenkast met deuren.

Klassieke boekenkast met gekleurde binnenkant

Pimp een oude houten boekenkast met een likje verf. Geef niet alleen de buitenkant een nieuwe kleur, maar laat ook de binnenkant er helemaal uitspringen. Op het bovenstaande voorbeeld zie je dat geel een prachtige kleur is om je interieur mee op te vrolijken! Je kunt natuurlijk ook helemaal zelf een boekenkast maken van houten planken of pallets. Een tof DIY project!

Grote boekenkast met bijpassende decoratie

Deze zwarte boekenkast op maat is absoluut niet saai. Dit komt door het slimme gebruik van kleine accessoires. De poppetjes zijn allemaal karakters die in de verschillende boeken terugkomen. Zo kun je een serie ook nog eens eenvoudig terugvinden!

Wandplanken als zwevende boekenkast

Een hangende boekenkast is meestal niet veel meer dan een paar stevige wandplanken. Erg simpel, maar daarom niet minder mooi. Je kunt dit soort planken zelf op de juiste hoogte monteren. Het is soms ook handig om te kiezen voor een kant-en-klare boekenkast voor aan de muur. Deze zijn vaak een stuk sterker.

Moderne boekenkast als kunstwerk

Deze horizontale boekenkast is een echt kunstwerk voor aan de muur. Het is misschien niet het handigste of meest overzichtelijke boekenkast design, maar het is zeker een eyecatcher in je woning!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply